Няма смисъл да ходите до Гърция, вкусната Гръцка баница със

...
Няма смисъл да ходите до Гърция, вкусната Гръцка баница със
Коментари Харесай

Гръцка Баница със Спанак

Няма смисъл да ходите до Гърция, вкусната Гръцка баница със спанак сама ще ви пристигна на посетители благодарение на тази рецепта

Необходими Продукти

Тесто


● вода - към 300 мл
● брашно - за меко тесто, колкото поеме
● сол - 1 ч.л.
● олио - 50 мл
● оцет - 1 с.л.
● захар - 1/2 ч.л.

Плънка


● спанак - 1 кг
● копър - 1 връзка
● сирене - 300 г
● яйца - 2 бр.
● свеж лук - 2 връзки

Още


● масло - 100 г
● олио - 100 мл

Начин на подготвяне

В купа се поставят продуктите за тестото, последователно се прибавя брашно и се меси приблизително меко тесто. Тестото се дели на две елементи, едната по огромна от другата, оставя се за 30 минути завито.

Плънката се прави, като спанакът се измива и поставя във вряща вода за към 3-4 минути, изважда се и се изцежда.

Нарязва се и се поставя в купа с копъра, също нарязан, яйцата и натрошено сирене. В малко олио се запържва зеленият лук, поставя се при спанака, яйцата и сиренето и се разбърква добре. Олиото и маслото се затоплят в съд на котлона. Разточва се по-голямата част от тестото на кръгла кора, намазва се с лой.

Взима се чаена паница и се поставя посредата, а в профил се нарязва на квадрати, поставят се в центъра един върху различен. Оформя се на топка и се завива, оставя се в ледник.

Другата част от тестото се прави по същия метод и също се прибира в хладилника. След като е добре охладена по-голямата част от тестото се разточва толкоз, че да покрие тавата, в която ще се пече. Тавата се намазва с лой и се поставя разточената кора, разпределя се плънката.

Другата по-малка част от тестото се разточва и поставя от горната страна. Краищата се усукват, нарязва се на квадратчета и се полива с мазнината. Пече се в авансово загрята фурна на 200 градуса до момента в който стане златисто.

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР