Няма случаи на детски паралич или дифтерия сред децата на

...
Няма случаи на детски паралич или дифтерия сред децата на
Коментари Харесай

Ангел Кунчев: Няма случаи на детски паралич или дифтерия сред украинските деца у нас


Няма случаи на детски паралич или дифтерия измежду децата на украински бежанци у нас. Това заяви основният държавен здравен контрольор доцент Ангел Кунчев по време на първата национална конференция " Ваксинопредотвратими болести ". 

Според Кунчев, през тази година има наваксване на спадналия под 90 % обсег на наложителните имунизации на децата в България. Но какво е то, ще стане ясно след няколко месеца. Не са доста украинските майки-бежанки, поискали да ваксинират децата си у нас против полиомиелит и дифтерия, изясни доцент Ангел Кунчев. Според него това е обвързвано с настройката им, че няма да останат за дълго в България.  

" Дали съответната майка желае да го направи е нейна работа, само че в случай че детето пожелае да влезе в градина, ясла и учебно заведение, то към този момент е задължено да го направи, тъй че там взаимни отстъпки не вършим ". 
Изоставане в обсега на наложителните имунизации през предходната година има освен у нас, само че и в целия свят, уточни още Кунчев. Според него наваксване през тази година има, само че то няма да заличи спадналия под 90 % обсег. Стремежът е към оптимално вероятното. 

" Целта е 95%. 100% няма на никое място по света и не може да бъде реализирана по доста аргументи ". 
Здравното министерство и УНИЦЕФ приготвят осъществяване на социологическо проучване измежду родители на деца до 3 години и персонални лекари по отношение на настроенията към наложителните ваксини.   
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР