Няма полиция в света, която да остави вандали да унищожават

...
Няма полиция в света, която да остави вандали да унищожават
Коментари Харесай

Директорът на СДВР: Арестувани са 33 фенове, няма полиция в света, която да остави вандали да унищожат столица

" Няма полиция в света, която да остави вандали да унищожават имуществото в центъра на която и да е столица. Ако не бяха взели ограничения, евентуално щяха да пострадат доста хора ". Това съобщи на брифинг след снощните конфликти и погрома в центъра на София шефът на Столична дирекция на вътрешните работи гл. комисар Любомир Николов.

" Ако не бяхме приложили реципрочни дейности и ограничения, тези хора може би щяха да потрошат цялото имущество и може би щяха да пострадат доста почтени жертви, в това число и публицисти, които следяха дейностите от първа линия ", сподели началникът на Столичната дирекция на вътрешните работи.

" Има доста ранени, само че тяхната численост непрестанно се актуализира. Самосезирали сме се за клиповете в обществените мрежи и ще сезираме и прокуратурата ", добави зам.-директорът на Столична дирекция на вътрешните работи комисар Стефан Иванов, който дефинира снощните събития от митинга против БФС като " невиждана експанзия ".

Задържаните са 33, като от тях има и трима малолетни. Трима са за запаления полицески бус.

" Ако не бяхме подхванали тези дейности, самият град щеше да пламне ", безапелационни бяха от Столична дирекция на вътрешните работи.

" След започване на самото мероприятие в един даден миг протестиращите, без никаква причина от наша страна агресираха до степен безпрецедентна агресия. Нашият кордон на първа линия беше без защитни каски и от " Антиконфликт ", протестиращите започнаха да чупят коли, заплашиха живота и здравето освен на полицейските служители, а и лично си, тежките предмети падаха и по техните глави. Предприехме ограничения за разпространяване на тълпата за запазване на реда. При водното оръдие няма контакт сред полицейските служители и протестиращите. След предизвестията, естествените почитатели се отдръпнаха, само че група почитатели, които са исторически враждуващи и имат нетърпимост, възпламениха полицейски бус и движейки се към министерството на спорта, чупеха и палеха всичко. Същите се насочиха към заведение, където бяха арестувани ", споделиха от Столична дирекция на вътрешните работи.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР