Няма полиция в света, която да остави вандали да унищожат

...
Няма полиция в света, която да остави вандали да унищожат
Коментари Харесай

СДВР: Безпрецедентна агресия, няма полиция в света, която да остави вандали да унищожават обществено имущество

Няма полиция в света, която да остави вандали да унищожат имущество в центъра, на която и да е столица. Ако не бяхме приложили реципрочни дейности, щяха да пострадат доста почтени жители и публицисти. Това съобщи на брифинг тази заран шефът на Столична дирекция на вътрешните работи старши комисар Любомир Николов, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Представителите на Столична дирекция на вътрешните работи са безапелационни, че в случай че не са били подхванати дейности с водно оръдие и мощ, е можело да се стигне и до жертви. " Градът щеше да пламне ", споделиха от столичната полиция.

Зам.-директора на Столична дирекция на вътрешните работи Стефан Иванов разгласи, че митингът е бил деклариран като " кротичък ". Предприети са голям брой мероприятия преди митинга за локализиране на група от профила " краен почитател ", с които предотвратихме проведеното внасяне на пиротехника, боксове, железни палки и други неразрешени движимости и предмети, неразрешени за спортно мероприятие.

" В един даден миг протестиращите, без никаква причина за техните дейности, агресираха дотам, до която - вие видяхте " невиждана експанзия ", съобщи Иванов.

Той съобщи, че кордонът от полицейски чиновници е бил без защитни шлемове и каски, без защитно съоръжение. По негови думи протестиращите са почнали да чупят пътната инфраструктура, павета, плочки, тротоари, паркинг детайли, да повреждат елементи от коли, които бяха паркирани по продължение на улицата, с което заплашиха живота и здравето освен на полицейските чиновници, а и на самите тях.
33-ма са арестуваните след снощните батални подиуми, случили се в региона към Националния стадион “Васил Левски ” и Министерство на спорта, до момента в който на стадиона пред празни естрада България игра с Унгария.

Сред арестуваните има и малолетни лица. Част от задържаните са арестувани за увреждане на общинско и частно имущество, трима - за запалване на микробус.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР