Няма политическа партия в България, която да се съгласи с

...
Няма политическа партия в България, която да се съгласи с
Коментари Харесай

ДПС да се пита за Лозанския договор, иска Каракачанов

Няма политическа партия в България, която да се съгласи с това, че някой може да претендира за промени на границите, отпадане на интернационалните контракти, които подсигуряват суверенитета на която и да е страна.
Това съобщи вицепремиерът и министър на защитата Красимир Каракачанов пред публицисти в Народното събрание. Повод за думите му е изказването на турския президент Реджеп Ердоган, с което желае преразглеждане на Лозанския кротичък контракт.

 Лозанският контракт не е заветен текст, отсече Ердоган
Лозанският контракт не е заветен текст, отсече Ердоган

За следващ път засегна тематиката

" Няма политическа групировка, която да е на противното мнение, в действителност не знам - питайте Движение за права и свободи ", сподели Каракачанов.

Всяко изказване, в което се приказва за смяна на интернационалните контракти, изключително, когато касае граници, е мотив за терзание . Подобни неща не би трябвало да ги пропущаме, съобщи водачът на патриотите.

Той още веднъж попита реторично: " по този начин наречената партия ДОСТ - чий инструмент е и каква роля извършва ".

Много забавно, че Ердоган се е загрижил за малцинствата в Западна Тракия, само че з а кои тъкмо малцинства приказва , продължи с реторичните въпроси Каракачанов. Министърът разясни, че там има население, което приказва роден български език. Той май приказва единствено за турците там, засяга изказването на Ердоган българският министър.

 Гърция отряза Ердоган за проверка на Лозанския контракт
Гърция отряза Ердоган за проверка на Лозанския контракт

Договорът дефинира границите сред двете страни

В България Конституцията и законите подсигуряват равни права на всички български жители, България е задоволително зряла страна, с цел да има потребност някой да подсигурява правата на български жители на наша територия . Това е приоритет, право и само единствено на българската страна, добави Красимир Каракачанов.

 Нинова безапелационна, че отварянето на Лозанския контракт е недопустимо
Нинова безапелационна, че отварянето на Лозанския контракт е недопустимо

Да бъде зачитано интернационалното право, упорства водачът на Българска социалистическа партия

Припомняме, във връзка изказването на Ердоган за преразглеждане на Лозанския контракт , изказване направиха от Външно министерство, както и от Вътрешна македонска революционна организация и от Българска социалистическа партия. Договорът дефинира границите сред Гърция и Турция. Той дефинира и границата сред България и Турция, въпреки България да не е страна по него.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР