Няма подводни камъни в новия здравен модел. По-добре е гражданите

...
Няма подводни камъни в новия здравен модел. По-добре е гражданите
Коментари Харесай

Д-р Стойчо Кацаров каза истината за новия здравен модел

Няма подводни камъни в новия здравен модел. По-добре е жителите да имат право да избират защо ще заплащат здравните си осигуровки. Това съобщи ръководителят на Център за отбрана правата в опазването на здравето доктор Стойчо Кацаров в ефира на Нова телевизия.

"От позиция на пациента също е по-добре той да има право на избор. Даването на опция слага пациента в центъра на системата ", сподели още доктор Кацаров.

"Здравната каса няма да издържи на конкуренцията. Не се знае дали пациентите ще изберат общественото или частното. Задължителният медицински пакет ще продължи да съществува. Дори чакам да бъде уголемен ", разяснява още той.

"Поделянето на парите ще бъде въз основата на междинната стойност от един човек, който дава пари. И богатите, и бедните ще получат една и съща сума най-после. Така пакетът няма да се дефинира от % на възнаграждението на индивида ", разкри по тематиката някогашният шеф на "Пирогов " доцент доктор Спас Спасков.

"Националната каса ще бъде буфер, за тези, които не са се записали на никое място. Няма да има система, която да си избира по-младите и по-здравите ", приключи доцент доктор Спасков.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР