Няма по-добро място за живее по света от ЕС, казва

...
Няма по-добро място за живее по света от ЕС, казва
Коментари Харесай

Борисов пред "Гардиън": Няма по-добро място за живеене от ЕС

Няма по-добро място за живее по света от Европейски Съюз, споделя българският министър председател Бойко Борисов в обстойно изявление за английското издание „ Гардиън “. В подзаглавие във вестника взелият изявлението Шон Уокър отбелязва, че Бойко Борисов хвали даже Тереза Мей, само че дава отговор с по-голяма принуда на въпроси за корупцията, оповестява БНР.

Във време, когато някои политици в Централна и Източна Европа печелят от враждебността си към Брюксел, българският Бойко Борисов поема друг път, целящ да завоюва благоразположението на Европа посредством омагьосване и хвалебствие, написа „ Гардиън “. Заявявайки, че е бил на всички места по света и може да каже, че няма по-добро място за живеене от Европейски Съюз, Борисов е деликатен да не подлага на критика никой от европейските си сътрудници.

Дори Тереза Мей, разочаровала доста европейски водачи след две години „ напред и обратно “ с Брекзит, получава позитивна оценка. „ Виждам всичките старания, които Тереза Мей в действителност поставя, с цел да изложи своите причини пред всички останали 27 страни-членки, които оспорват доводите ѝ. Не бих желал да съм на нейно място. Но тя се бори твърдо “, споделя Бойко Борисов в изявлението.

Запитан за другите визии за бъдещето на Европа, изразени от френския президент Еманюел Макрон и унграския му сътрудник Виктор Орбан, Борисов дава отговор:

„ Ние имаме българска визия. Някои аспекти съответстват с вижданията на Макрон или Орбан, други не съответстват “. Шон Уокър написа, че Борисов се е подразнил от въпросите за корупция и реагира против изказванията, че не дава отговор на въпроси на сериозни локални медии.

„ Няма нито една медия, която да не е правила изявление с мен, и няма тематика, която да не са разискали с мен “, акцентира Борисов.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР