Няма основателна причина ротацията да не се случи, бъдещото управление

...
Няма основателна причина ротацията да не се случи, бъдещото управление
Коментари Харесай

Говорят анализаторите: На всяка цена ли е ротацията

Няма основателна причина ротацията да не се случи, бъдещото ръководство на сглобката не е застрашено. Около това мнение се сплотиха социологът от „ Тренд “ Евелина Слакова и политологът и учител Христо Панчугов в ефира на Дарик.

„ Политическите обединения си дават ясна сметка, че нямат елементарен излаз от тази сглобката, стабилността не е застрашена. Как ще се случи ротацията, какъв брой министри ще бъдат заменени - тези политическите послания са в подтекста на това, че всеки се пробва да бъде по-силен в преговорния развой “, разяснява Славкова.

Тя добави, че в изявленията на разнообразни министри, на въпроса - ще останат ли в ръководството и след ротацията, те дават отговор, че не знаят. „ В доста комплицирана обстановка са сложени самите те, тъй като не знаят дали политиките и промените, които желаят да организират, да ги захващат ли, или да чакат просто този месец мине “, разяснява Славкова и съобщи и предвижда, че страната ще бъде в ступор в идващия месец. По думите ѝ нито една политическа партия няма интерес да отиде на избори, тъй като не се знае какво ще има като резултат. Славкова напомни и поръчката на президента за потребност от нова политическа опция.

„ Тази проява на мускули и опит да се изясни каква огромна жертва се прави в името на политическата непоклатимост, е ориентирана към тесните партийни електорати, които не се трансформират и чакат да чуят тъкмо това “, разяснява политологът Христо Панчугов във връзка напрежението в ръководещото болшинство към идната ротация. Според него сега „ няма драма, само че няма и проект “.

„ Щяхме да забележим критерии, по които ще се прави оценка работата на министрите. Щяхме да забележим диалог за това до каква степен качествена е била тази работа. Ако имаше ясно написано съдружно съглашение и изясненост за политиките, които се следват, това щеше да е елементарно “, съобщи Панчугов. По думите му политиците доста деликатно следва да сортират думите си:

„ От думите „ ротацията не е непременно “ не излиза наяве - това значи, че остава този министър председател или че сменяме формулата? “, попита Панчугов и напомни проблема с министъра на опазването на здравето Христо Хинков, който се оплака от липса на политическа поддръжка от партията си „ Продължаваме промяната “. Според Панчугов е добре в бъдеще да е ясно с какви поръчки влизат министрите в това ръководство и дали имат поддръжката на личните си политически обединения, с цел да могат да търсят поддръжката на другите. „ Ако не се изчистят тези въпроси в този момент, идващото ръководство ще продължи да се ръководи по този метод – на парче, с непрекъснат политически шантаж и кавги и с неоптимални резултати “.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР