Няма нужда от нова вълна на мобилизация в Русия и

...
Няма нужда от нова вълна на мобилизация в Русия и
Коментари Харесай

Русия не се бои за бойния си потенциал след изтеглянето на Вагнер от войната

Няма потребност от нова вълна на готовност в Русия и няма да има такава в близко бъдеще след от зоната на специфичната военна интервенция в Украйна. Това акцентира ръководителят на комисията по защита на Държавната дума Андрей Картаполов, представен от ТАСС.

" Няма потребност от нова вълна на готовност. Руският президент Владимир Путин беше явен и прецизен, като съобщи, че няма да има нова готовност. Планирано е набиране на военнослужещи на договорна основа, образуване на военни елементи и отряди, в това число запаса, и тече подготовката им ", изясни той.

В средата на юни съветският водач съобщи на среща с военни репортери в Москва, че няма потребност от спомагателна мобилизационна акция в страната. Той акцентира, че о т началото на годината над 150 000 души са подписали контракти с съветската войска.
 Лавров за протеста на
Лавров за протеста на " Вагнер ": Русия постоянно излиза по-силна

Той отхвърли изказванията, че фасадата на съветската мощност се е пропукала

Относно изтеглянето на бойците на " Вагнер " от зоната на специфичната военна интервенция, Картаполов увери, че няма опасност за националния военен капацитет, защото съветските въоръжени сили разполагат с задоволително средства, с които да ги заменят.

По време на опита за въоръжен протест не е имало бойци на " Вагнер " на фронтовата линия, защото всички те са били ситуирани в лагерите си ", разясни той и добави, че отпорът на украинското контранастъпление на процедура е бил извършен без тяхно присъединяване.

" Що се отнася до замяната им (на ЧВК " Вагнер " - б.р.) в запаса, имаме с какво и с кого да ги сменяем ", продължи Картаполов.

Високопоставеният народен представител добави, че към днешна дата " няма никаква опасност от спад на бойния капацитет както в средносрочен, по този начин и в дълготраен проект ".
 Русия приключи присъединяване на
Русия приключи присъединяване на " Вагнер " във войната в Украйна

Пригожин е известен за решението след отхвърли му да подпише контракт с МО

Наемниците от съветската ЧВК " Вагнер ", предвождани от водача си Евгений Пригожин, настъпиха към Москва, с цел да отстранен " корумпираното и некадърно военно управление на Русия ". Не след дълго обаче към следена от Русия територия в Източна Украйна подписано в събота с посредничеството на беларуския водач Александър Лукашенко.

Беше контрактувано даването на имунитет на бунтовниците в подмяна на връщането им в лагерите, а водачът на наемниците.

Впоследствие Русия разгласи, че във войната в Украйна.
 ISW: Москва пробва да задържи бойци от
ISW: Москва пробва да задържи бойци от " Вагнер " за Украйна

Това разяснява в дневния си разбор Институтът за проучване на войната
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР