Няма нищо по-хубаво от това да се отправите към любимия

...
Няма нищо по-хубаво от това да се отправите към любимия
Коментари Харесай

Седем досадни неща, които правите в ресторанта без да осъзнавате

Няма нищо по-хубаво от това да се отправите към обичания си ресторант след дълга работна седмица, без значение дали с цел да празнувате или просто тъй като жадувате за съвършеното ядене.

Отивате там, с цел да се отпуснете и да ви обслужат. Но това не ви дава картбланш да дразните сервитьорите, като се държите по този начин, като че ли притежавате мястото.

Ето седем неща, които всички инцидентно вършим понякога, които нервират чиновниците в ресторанта:

Не щракайте с пръсти
Брайън Нагеле, основен изпълнителен шеф на Restaurant Clicks - организация за цифров маркетинг в хранително-вкусовата индустрия, и някогашен притежател на ресторант Kings Oak във Филаделфия, има една молба: Не щракайте с пръсти на сервитьорите.

„ В тази промишленост този жест наподобява унизително. Сервитьорът нормално обслужва голям брой маси и работи в забързана среда. Така че нетърпеливото търсене на наличието му постоянно усилва вътрешните фрустрации по време на работа “, споделя Нагеле.

Вместо това той предлага: „ Простото вдигнете ръка или пробвайте да осъдещствите зрителен контакт за определяне на учтиво отношение със чиновниците. “

Не сравнявайте храната с тази в различен ресторант
Всеки ресторант предлага лично меню, заради което посетителите би трябвало да заобикалят да съпоставят едно място с друго, до момента в който беседват с личния състав.

„ Всички заведения за хранене и основни готвачи са неповторими “, споделя Анди Дип, основният суши готвач в Seminole Reef Grill. „ Дразнещо е, когато посетителите споделят: „ Вашето суши (или чорба, или риба, или каквото и да е друго ястие) е такова, а в другия ресторат е такова. Като готвач, притежател на ресторант или чиновник си мислиш: „ Е, за какво не отидештам? “

Вместо това Диеп предизвиква гостите да „ отворят мозъците и сетивата си за усетите и стила на подготвяне на ресторанта, вместо да копират ядене, което могат да получат другаде “. Той прибавя: „ Аз персонално обичам да повеждам диалози с моите клиенти, с цел да науча техните желания за усет и текстура и да персонализирам сушито особено за тях. “



Никога не осъществявайте нежелателен или непредвиден физически контакт със сервитьорите
Точно както вие не желаете да бъдете докосвани от непознати, това не желаят и ресторантьорите.

„ Неуместно е “, споделя Нагеле. „ Не всеки, който работи в този бизнес, е екстроверт и всеки има правото на персонално пространство ". Опитайте да установите зрителен контакт или, в случай че би трябвало, се приближете до сервитьора и привлечете вниманието му с едно „ извинете “.

Не говорете по мобилния си телефон непрестанно
Спокойно можем да кажем, че това нервира както сервитьорите, по този начин и другите гости. Според Дип би трябвало да извършите нужните позвънявания преди да влезете в ресторанта и да спрете звука на телефона в заведението. Ако е належащо, излезте на открито за позвъняване.

Не сядайте на мръсна маса
Да, гладни сте, само че не сядайте на мръсна маса, тъй че сервитьорът да има време да си свърши работата.

„ Когато седнете на неподготвена маса, притискате служителя да изостави това, което прави, с цел да се погрижи за вас, а това не всеки път е допустимо, изключително при продължителни смени или в дни, в които бизнесът не разполага с задоволително личен състав “, изяснява Нагеле.

"Освен това би трябвало да гледате по какъв начин почистват пред вас. Някои посетители може даже да стартират да подлагат на критика метода на стерилизация на сервитьора въз основа на персоналните си желания, " добавя той. Ако не виждате чиста маса, Нагеле предлага да дадете на личния състав пет минути, с цел да приготви някоя за вас.

Не молете чиновниците да управляват времето
Сервитьорът може да ви помогне с доста неща, като да оправи клатеща се маса, да открие идеалното място за настаняване или да ви посъветва по отношение на избора на ядене. Но не се разстройвайте, когато не може да управлява всеки един аспект от прекарването ви.

„ Например, в случай че седнете извън в парещ, безоблачен ден, сервитьорът нищо не може да направи за жегата “, споделя Ашли Шуринг, блогърът зад Confessions of a Grocery Addict и деец с 20-годишен опит в промишлеността.

Не пропускайте резервацията си
Най-голямата неточност, която гостите на ресторант вършат: въобще не се появяват за резервацията си.

„ В момента има наклонност, при която клиентите вършат голям брой резервации през уикендите – назовава се „ извършване на покупки с резервации “ “, споделя Тиф Мейкле, шеф и съсобственик на Heritage Restaurant & Caviar Bar в Чикаго.

„ Това е доста пагубна процедура за нашия бизнес. Хората или въобще не се появяват, или се отхвърлят в последния миг, което се отразява отрицателно на приходите, тъй като през уикендите вършим пари, " показва той.

Важно е клиентите да схванат по какъв начин техните дейности могат да повлияят отрицателно на бизнеса. „ Имаме потребност нашите посетители да съблюдават резервациите си или най-малкото да ни дадат 24-часово предупреждение, в случай че няма да дойдат, изключително в най-натоварените дни, “ добавя той.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР