Няма комуникация между ресторантьорския бизнес и правителството. Това заяви председателят

...
Няма комуникация между ресторантьорския бизнес и правителството. Това заяви председателят
Коментари Харесай

Алибегов: Коалицията няма интерес към диалог с малкия и среден бизнес

Няма връзка сред ресторантьорския бизнес и държавното управление. Това съобщи ръководителят на Българската асоциация на заведенията Ричард Алибегов. Коментарът му идва във връзка поисканата помощ от бизнеса от Европейска комисия за продължение на мярката 60/40 и през лятото, тъй като тази поддръжка все още е планувана до края на юни.

От браншът оповестиха и че ще се включат в митингите на 18 май.

„ Комуникацията с държавното управление, особено с Министерството на труда и обществената политика, отсъства. Тъй като чакахме много време, взехме решение, че няма да се случи нищо, явно ръководещата коалиция няма интерес към разговор с дребния и междинен бизнес. Затова се обърнахме към Европейска комисия и към евродепутатите там, които най-вероятно ще реагират много по-бързо. Надяваме се тази мярка да бъде удължена “, съобщи Алибегов пред БТВ.

Той добави, че са поискали възобновяване на мярката в предходния ѝ вид, който беше с 20% спад на оборота.

„ Така и не получихме и отговор от държавното управление кой промени тази мярка, без да има среща с бизнеса и без да бъде разисквана. Мярката за претовареност е една от най-важните, дружно с редуцираното Данък добавена стойност, защото претърпяхме страшни загуби в последните две години и тази мярка оказва помощ доста за продължение на заетостта, дори при спад на приходите. Разходите са се покачили 3-4 пъти по отношение на 2020 година “, изясни Алибегов.

„ Основните ни претенции са да се контролират цените на газа и бензина, помощите за тока бяха извънредно ниски от самото начало, а от 1 май няма и такива. Сега не знаем с какви цени на тока и газа работим “, съобщи той.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР