Няма как да се стигне до обща позиция за военна

...
Няма как да се стигне до обща позиция за военна
Коментари Харесай

Радан Кънев увърта за военната помощ - политиците стъпвали внимателно

" Няма по какъв начин да се стигне до обща позиция за военна помощ за Украйна със заклинания ". Това изясни в изявление за предаването " Преди всички " по стратегия " Хоризонт " евродепутатът Радан Кънев.

Докато държавното управление към момента е раздирано от несъгласия сред съдружните сътрудници по въпроса да се прати ли военна помощ, министър председателят Кирил Петков прикани всеки да отдели по една заплата като него за помощ за Украйна. Утре Петков се готви за посещаване в Киев, макар че президентът Зеленски предизвести да не идват водачи единствено за селфи, без да носят помощ на страната.
Същевременно с процедурни хватки Политическа партия продължава да не вкарва в пленарна зала предложенията на Демократична България и на ГЕРБ, задължаващи държавното управление да даде военна помощ.
" Ние доста добре знаем какво желаят да чуят гласоподавателите на Българска социалистическа партия, доста добре знаем какво желаят да чуят гласоподавателите освен на Демократична България, само че и на огромна част от гласоподавателите на " Продължаваме промяната “. Добре виждаме, че доста български политици стъпват деликатно и чакат да прочетат първо във вестника какво е публичното мнение през призмата на настоящата социология, преди да създадат каквото и да било изказване, камо ли да вземат решения ", сподели Раден Кънев по БНР.

Евродепутатът разяснява и апела на премиера Кирил Петков всеки български жител да подари по една заплата в помощ на Украйна:

" Мисля, че след два месеца военни дейности всеки е направил това, което е решил за вярно и допустимо. Повечето хора, които познавам, са дарили средства, в това число по военните сметки на Украйна, които не са загадка. Добре е, че българското държавно управление заема ясна позиция, само че това не може да бъде вест, не е новината, която се чака. Новината, която се чака, е, както и самият министър председател сподели в изказванията си – дали има обща българска позиция по тематиката за подкрепяне на Украйна с оръжия. Такава позиция очевидно няма и идващият въпрос е дали тя може да бъде построена ".
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР