Няма хора без подслон, храна, вода, ток и дрехи. Това

...
Няма хора без подслон, храна, вода, ток и дрехи. Това
Коментари Харесай

Кметът на Карлово Емил Кабаиванов: Няма хора без подслон, храна, вода и ток след наводненията

Няма хора без заслон, храна, вода, ток и облекла. Това съобщи кметът на Карлово в Емил Кабаиванов в предаването " Добро утро, България “ на Радио " Фокус “ във връзка наводненията в региона.

Даренията не постъпиха в един ден, а не престават да постъпват и досега. Призовавам нашите сънародници, съгласно опциите си, да продължат да подаряват. Средствата, които досега постъпиха по сметката на Общината и посредством смс-кампанията са към 1800 лв., изясни Кабаиванов, запитан за какво към този момент два месеца с бавят сметките за събиране на пари. По думите му има процедури и законови периоди, които е би трябвало да се съблюдават.

Кметът на Карлово сподели, че средствата са единствено за пътна инфраструктура, като половината са за планиране на нови речни корита, както и да за възобновяване на 4 моста и създаване на нови. Той добави, че има нови водопроводи и е прокаран ток. Кабаиванов уточни, че няма хора без заслон и е почнало интензивно осъществяване на доставяне на фамилиите с дърва за огрев през зимата.

Той опроверга твърденията на депутата Веска Ненчева, която алармира, че дървата били безвъзмездни, само че превозът не, като съобщи, че дървата са нарязани, складирани и нацепени на по-малки елементи, а хората, които не могат да ги транспортират до домовете си, се оказва помощ.

Кабаиванов увери, че храната ще стигне за към 2 месеца и добави, че чака и дарението на БЧК. Той разгласи и измененията, които съгласно него би трябвало да бъдат направени като съставянето на Национален фонд с представители на всички заинтригувани институции и Държавна организация, която да дава отговор за възобновяване и предварителна защита от бедствия и по този метод Закона за бедствията да стане по-ефикасен.

Емил Кабаиванов разяснява и неналичието на признат нов държавен бюджет като бе безапелационен, че това ще се отрази на общините, локалните бюджети и живота на хората.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР