Няма единен протокол при случаи на COVID-19, който да се

...
Няма единен протокол при случаи на COVID-19, който да се
Коментари Харесай

Коронавирус в училище – поредният затормозяващ частен случай

Няма обединен протокол при случаи на COVID-19, който да се ползва на всички места в България – това стана ясно от думите на просветителния министър Красимир Вълчев още преди старта на актуалната образователна година. Той категорично обясни, че МОН прави тактика, само че ролята на учебните управления ще е доста огромна, тъй като има самостоятелни особености във всяко учебно заведение и те ще принудят съответното управление да направи собствен проект, основан на насоките на МОН.
Липсата на цялостна сигурност, естествено, изнервя и учители, и родители, и възпитаници. А образец за нуждата да се реагира съгласно обстановката е 43-то ОУ " Христо Смирненски " в София.
 COVID-19 и в Министерството на правораздаването COVID-19 и в Министерството на правораздаването
Сградите на Министерството на правораздаването на столичните улици " Славянска " и " Аксаков " ще бъдат затворени през днешния ден за цялостна стерилизация, за...
Сигнал за обстановката подадоха родители. Оказа се, че там има два случая на ковид, само че не напълно.
Определението „ не напълно “ е на място – има случаи на доказан COVID-19 в фамилии на двама възпитаници. Единият е от 2 клас, а вторият – от 6. Лично шефът Снежина Георгиева обаче признава в, че и двамата възпитаници не са ходили на учебно заведение от 1 седмица. Припомняме, че целесъобразната карантина за COVID-19 е 14 дни – когато не става въпрос за доказан с PCR случай. Съгласно, предоставени на към края на юни, междинният престой в болница на болен от COVID-19 е 29 дни!
В формалното известие за обстановката в учебното заведение обаче усещане прави друго. Според информация на, известието е качено на 4 октомври и в него се показва, че 5 октомври са в онлайн среда. Причината – ще има стерилизация на постройките на учебното заведение. Но в 7 точка написа следното: " Ако родителите в нашето учебно заведение имат контакти на компания за стерилизация, която може да извърши незабавна стерилизация в утрешния ден, апелирам да се свържат с класен началник и да дадат незабавно контакти на компанията. Ние продължаваме да търсим също такива благоприятни условия, стартираме на следващия ден дезинфекцията с наличния непедагогически личен състав ".
Въпросът в тази ситуация е би трябвало ли да се съблюдават избрани правила за стерилизация и дали е допустимо те да се спазят от хора, чиято специалност не е обвързвана с този тип работа? Съгласно логаритъма на Националния център по заразни и паразитни заболявания, дезинфектантът би трябвало да дава отговор на избрани условия – хлорен, алдехиден, окислителен, алкохолен, йоден. Има и рекомендация да се гледа в специфичен указател на здравното министерство за дезинфектанти. Пълният набор от условия можете да видите!
 Математическата гимназия в Русе след записания възпитаник с COVID-19 Математическата гимназия в Русе след записания възпитаник с COVID-19
Математическата гимназия в Русе стана първото учебно заведение, в което възпитаник даде позитивна проба за коронаиврус. От през днешния ден целият му клас пре...
В последна сметка остава въпросът – по какъв начин хем се търси компания, хем непедагогическият личен състав ще го прави? И чия задача е да има авансово разновидности към кого да се обърнеш, когато се постанова стерилизация?
Още: " "
" "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР