Няма две мнения относно бъдещето на автомобила в Европа: то

...
Няма две мнения относно бъдещето на автомобила в Европа: то
Коментари Харесай

XC40 Recharge предлага над 400 км пробег на ток и сериозна мощност от 408 к.с

Няма две отзиви по отношение на бъдещето на автомобила в Европа: то е електрическо. Volvo съзря това преди години, когато разгласи тактиката си до 2030 година да се трансформира в напълно електрическа компания . Междинната стъпка е 2025 година, когато половината от продажбите на шведската марка би трябвало да са на електрически коли, като стремежът е и за реализиране на 40% спад на въглеродния отпечатък в границите на виталния цикъл на един автомобил.

„ Първата копка” на основите за напълно електрическо бъдеще Volvo предприе с XC40 Recharge – първият напълно електрически модел и първи член на електрическото семейство на марката - Recharge.

Моделът е електрическата версия на най-продавания SUV автомобил на шведската марка. Той е построен на авангардната платформа Compact Modular Architecture, основана през цялото време да бъде напълно електрическа.
 Volvo XC40 Recharge
През тази година XC40 Recharge бе леко обновен , като начело се открояват новите ризница и решетка. Характерните адаптивни LED светлини се настройват автоматизирано по отношение на трафика. Така те оказват помощ на лидера да вижда по-добре, като в това време щадят другите участници в придвижването. Моделът се предлага с нови цветове вътре и вън, повече благоприятни условия за персонализация и нови тапицерии за салона.

Но с изключение на външността, един електрически автомобил изпъква и с техническите си параметри. XC40 Recharge предлага изцяло електрически пробег от над 400 км (по WLTP) с едно зареждане. Комбинираната мощ на двата електромотора е 408 к.с., а впечатляващият въртящ миг от 662 Нм идва незабавно, позволявайки доста избухливо ускоряване от място (до 100 км/ч спринтът трае под 5 секунди) или междинно ускоряване. Електромоторите се зареждат от батерията с потенциал 78 kWh, инсталирана под пода на автомобила. На бърза зарядна станция с мощ 150 kW батерията се цялостни до 80% за 40 минути.

Скандинавското елитарно и минималистично оформление на интериора е налице и в XC40 Recharge. Моделът предлага инфоразвлекателна система, създадена взаимно с Гугъл и основана на операционната система Android. Това значи, че лидерът и пасажерите могат да разчитат на Гугъл Maps, информация за трафика в действително време и автоматизираното пренасочване, които улесняват и усъвършенстват пътуването.
 Volvo XC40 Recharge
Гугъл Assistant дава опция да споделят с Гугъл, би трябвало просто да произнесете фразата „ Hey Гугъл “. Гугъл Play пък обезпечава опцията да ползвате приложенията и услугите, които могат да създадат всяко пътешестване по-забавно и комфортно.

Към всичко това се прибавят и актуализациите по въздуха , посредством които клиентът може гратис да обнови инфотейнмънт системата си към последната версия на Android Automotive OS, Android™ 11. Ще получите достъп и до нови приложения в Магазина, в това число навигация, зареждане и паркиране, като по-късно през годината се чака да се добави и видео стрийминг.
 Volvo XC40 Recharge
Безкомпромисното отношение на Volvo към сигурността на пасажерите може да се каже доста, само че ще изтъкнем единствено един факт, който приказва самичък за себе си. Volvo XC40 Recharge е първият напълно електрически стилен SUV , получил влиятелната оценка TOP SAFETY PICK PLUS (TSP+) от Американския осигурителен институт за сигурност на пътищата (IIHS). Наградата трансформира Volvo Cars в единственият авто производител , който реализира TSP+ за цялата си продуктова гама.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР