Няма да видим вълна на промяна в местната власт.“Тази прогноза

...
Няма да видим вълна на промяна в местната власт.“Тази прогноза
Коментари Харесай

Димитър Ганев: Ако подкрепата за кабинета падне критично, ротацията може да се случи и по-рано

„ Няма да забележим вълна на смяна в локалната власт. “
Тази прогноза направи в изявление за БНР Димитър Ганев от Изследователски център „ Тренд “.

„ Няма партия на хоризонта, която да е на вълната на очакванията и упованията на хората, която да успее да направи огромна смяна в локалната власт. Картата няма да бъде радикално изменена. Не мисля, че към този момент може да се приказва за някакви замъци. Има кметове, които седят доста мощно по места, оформили своя цитадела с марката „ ГЕРБ “, като Бургас, Враца, Стара Загора и прочие Със сигурност ще има някъде пробив. “

Според Ганев на последните парламентарни избори преднината на ПП-ДБ в София е била „ мъчно преодолима отдалеченост, само че в последните няколко месеца те са в ерозия на публичната поддръжка и доста зависи от претендента на ГЕРБ, тъй като при претендента на ПП-ДБ има вътрешно напрежение “.

Много значим е въпросът кои са електоратите, които няма да са показани на балотажа и които ще би трябвало да избират сред други варианти, акцентира Ганев. Според него претендентите на Българска социалистическа партия и „ Възраждане “ – Ваня Григорова и Деян Николов, ще са имената с най-голяма поддръжка, които ще останат отвън балотажа и това по какъв начин ще гласоподават техните гласоподаватели на балотажа „ ще реши изборите в София “.

Близо 70% е негативната оценка за работата на кабинета. Борисов се нарежда тактически и не желае да се ангажира с този състав на кабинета, тъй като си дава сметка за неговата непопулярност, разяснява Димитър Ганев в предаването „ Преди всички “. По думите му водачът на ГЕРБ не желае да обира негативите от дейностите на държавното управление и то в подтекста на приближаващите локални избори.

„ И тази отдалеченост наподобява политически здравословна за Борисов и ГЕРБ. “

Ако държавното управление продължи тази линия и падне на сериозни равнища на поддръжка, то след локалните избори може да се мисли за по-бърза ротация от тази, която имаме планувана за март, акцентира Димитър Ганев.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР