Няма да се въвеждат ограничителни мерки срещу Covid-19 спрямо пристигащи

...
Няма да се въвеждат ограничителни мерки срещу Covid-19 спрямо пристигащи
Коментари Харесай

България няма да въвежда ограничителни Covid мерки за пристигащи от Китай

Няма да се вкарват ограничаващи ограничения против Covid-19 по отношение на идващи от Китай в България, оповестиха от здравното министерство.

Оттам показват, че макар забележителното нарастване на инфектираните в азиатската страна, не се чака това да повлияе на епидемиологичната обстановка в европейските страни, поради по-високия имунитет на популацията и промяната на разновидностите на вируса в тези страни.

От здравното министерство се базират на данни на Европейския център за предварителна защита и надзор на болесттите, съгласно които разновидностите на Covid-19, циркулиращи в Китай, към този момент се популяризират в Европейски Съюз, само че не са предизвикателство за популацията.

Тъй като не се чака смяна в епидемиологичната конюнктура в страните членки, не се постанова и въвеждане на ограничавания за хората, идващи у нас от Китай.

От министерството напомнят рекомендациите на Европейската комисия към хората, пътуващи до азиатската страна и тези, които идват оттова, да мият постоянно ръцете си, да съблюдават отдалеченост и да носят защитни маски.

Желателно е при пътешестване от Китай до Европейски Съюз всички да носят маски от висок клас, а завърналите се, които проявят признаци на Ковид в границите на 10-14 дни, да се самоизолират и да потърсят лекарска помощ. Отбелязва се и смисъла на имунизацията като мярка за надзор на болестта.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР