Няма да се стигне до импийчмънт на . Няма основание.

...
Няма да се стигне до импийчмънт на . Няма основание.
Коментари Харесай

Проф. Александър Маринов разкри ще има ли импийчмънт на президента

Няма да се стигне до импийчмънт на. Няма съображение. Тези, които се опитат да го създадат, ще се сблъскат с конституционни и правни учредения. Дори да допуснем, че стартират, те ще създадат голяма услуга на президента. Това мнение изрази политологът проф. Александър Маринов в ефира на Нова телевизия.

Той изясни, че това няма да стане, тъй като Радев ще бъде нападнат по " несправедливи аргументи, користно и да бъде отстранен като конкурент ".
 

" Нека да допуснем, чисто теоретично, че такова предложение минава през Народното събрание и още по-невъзможното да мине през Конституционен съд, какво ще имаме като краен резултат? Радев излиза и прави своя партия, а Йотова довършва мандата. И до какво ще докара това? ", попита той.

" Аз персонално не мога да си го обясня. Това е извънредно нападателно държание, нетипично за Движение за права и свободи. Той основава проблеми и ще сътвори проблеми освен на себе си, а и на своята партия. Той ангажира Движение за права и свободи и това не е просто обвиняване на един самичък по себе си или някакъв неизвестен човек. Това е обвиняване на разположение, което заема публична позиция, и заради това няма по какъв начин да не ангажира партията. Аз считам, че рано или късно Движение за права и свободи ще вземе отношение ", сподели проф. Маринов.

" Има една доста хубава мисъл, която преди време употребява военачалник Колин Пауъл в своите записки. Тя не е неговата, само че той я цитира постоянно - " Не отивай да се бориш с прасе в кочината, тъй като и двамата ще се изцапате ". Така че е ясно, че това е опит е да бъде овъргалян президента, с цел да бъде нарушена неговата известност ", съобщи Маринов.

Попитан би трябвало ли Радев въпреки всичко да даде пояснение, политологът попита: " Какво пояснение би трябвало да дава за нещо, което не се потвърждава? ".

" Всякакви изказвания, заявки и етикети могат да се лепят, само че би трябвало да се потвърдят. Признавам, че откогато започнаха да се приказват тези неща, когато вървя в президентството, си виждам в краката деликатно да намеря някое пачка или някой чувал с пари. Засега нищо не съм разкрил ", сподели още проф. Маринов.

 

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР