Няма да предложим, нито да подкрепим друг освен Димитър Радев

...
Няма да предложим, нито да подкрепим друг освен Димитър Радев
Коментари Харесай

Бойко Борисов: Ще подкрепим Димитър Радев за управител на БНБ, никой друг

Няма да предложим, нито да подкрепим различен с изключение на Димитър Радев за шеф на Българска народна банка. Той е работил за еврозоната и е доста добър експерт, разгласи Бойко Борисов в коридорите на Народното събрание.

Според водача на ГЕРБ никой не се съмнява, че ротация в държавното управление няма да има, а от ПП-ДБ желаят да командват парламентарната група на ГЕРБ-СДС.

Борисов се срещнал нощес с Лена Бориславова на банкет и схванал от нея, че те имат желание сами да ръководят. „ Нали никой не се съмнява, че ротация няма да има. След снощните усещания се прибрах и помолих да ми извадят записа от тяхното заседание. Те вършат това, което е в записа – поголовна промяна на фрагменти в министерствата, в организациите, които напълно управляват, в този момент желаят и регулаторите ”, уточни Борисов.

Аз няма да смъква държавното управление, ясно и тъкмо, съобщи водачът на ГЕРБ.

„ Говорих с Христо Иванов – малко им било времето от 7 дни, за Българска народна банка, НЗОК, Сметната палата. Вече месец и половина няма механизми за избор на управления на регулаторите ”, разяснява Борисов.

Лидерът на ГЕРБ разяснява и обвиняванията за плаващи болшинства от ПП-ДБ.

„ Г-н Денков, преди да създадем държавно управление, също твърдеше, че ще работи с всички партии, че ще търсят болшинства от всички партии. Сега, когато те не ги намират, а ние ги намираме, внезапно става плаващо болшинство. Така че ние би трябвало да си отговорим на по-съществения въпрос – за какво направихме държавно управление, за какво ГЕРБ върна мандата, за какво ГЕРБ се съгласи на всичките им условия. За да има държавно управление. Това не се регистрира, смята се, че на нас някой ни бил дал. Мен това ме подразни “, уточни той.

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР