Няма да позволим на неофашистите да скрият злодеянията си зад

...
Няма да позволим на неофашистите да скрият злодеянията си зад
Коментари Харесай

Иван Таков: Няма да позволим на неофашистите да скрият злодеянията си зад паравана израз на мнение

Няма да позволим на неофашистите да скрият злодеянията си зад комфортния им заслон " израз на мнение ".

Това съобщи ръководителят на Българска социалистическа партия - София Иван Таков, откакто ревизира резултата от следващата вандалска демонстрация върху Паметника на Съветската войска в Княжеската градина.

 

Последствията от среднощната офанзива на дузина неофашисти е още веднъж счупена плоча с надписа на монумента и упражнено принуждение върху жена. Лидерът на столичните социалисти регистрира бързата и професионална работа на органите на реда, които не са позволили този случай да докара до съдбовни последствия. Иван Таков добави, че чака отговорните за незаконното действие да бъдат заслужено осъдени.

" Ние ще следим доста деликатно по какъв начин ще се развие този развой. Настояваме неофашистите да бъдат сурово осъдени, съобщи той. - Колкото до счупената плоча, ние още веднъж ще я възстановим. Писмото ни с искане за позволение за това към този момент е входирано в Областната администрация, а новата плоча е поръчана. Този път ще бъдем доста по-бързи, защото след първото й поправяне имаме квалифициран камък и майстори ".

Иван Таков упрекна непосредствено кмета на регион " Средец " Трайчо Трайков и на София Йорданка Фандъкова в подстрекаване за тези вандалски прояви върху Паметника на Съветската войска.

" Докато има такива безотговорни провокатори в политиката, като Трайчо Трайков, разделянето в обществото ни ще пораства. Докато има страхливи политикани, като Йорданка Фандъкова, фашистките прояви по улиците на София ще се множат не с дни, а с часове, разяснява водачът на Българска социалистическа партия - София. - В едно обаче кметът Фандъкова е права - тези неофашистки прояви са част от предизборната акция. Но от акцията на десните. Те друго няма какво да създадат. Паметникът на Съветската войска е техният потенциал. Пак ще кажа, че те в неговата сянка се крият. А вандалските прояви против монумента към този момент ги броим за статистика. Те сквернят паметта, ние чистим след тях. Те разрушават, ние градим. Това е голямата, колкото цяла вселена, разлика сред нас и тях ".

Иван Таков беше безапелационен, че Градският съвет на Българска социалистическа партия - София няма да разреши на шепа нападателни и кресливи безпаметни да се гаврят с историята. " Няма да допуснем злодеите да изопачават и да си присвояват предишното ни, добави той. - Ние знаем, че те единствено това могат. Те бъдеще не могат да ни предложат. А ние знаем също, че с фашизма се води война, а за свободата се мре ".

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР