Няма да подкрепим мирен договор, който не уважава териториалната цялост

...
Няма да подкрепим мирен договор, който не уважава териториалната цялост
Коментари Харесай

Блинкън: Няма да подкрепим мирен договор, който не уважава териториалната цялост на Украйна

Няма да подкрепим кротичък контракт, който не почита териториалната целокупност на Украйна.

Това разгласи американският държавен секретар Антъни Блинкън в изявление за Ен Пи Ар.

" Ако ратифицираме изземването на земя от друга страна и кажем:  " Това е окей, можете да влезете, да я вземете принудително и да я задържите ", това ще отвори " кутията на Пандора " по целия свят за агресорите, които ще кажат: " Ами, ще създадем същото и ще ни се размине ", добави Блинкън.

Западните водачи и публични лица неведнъж са предупреждавали, че в случай че Русия победи в Украйна, това може да въодушеви други международни водачи с империалистически упоритости да работят против тях.

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг сподели в понеделник, че Русия към този момент е почнала дълго чакана нова атака, като предизвести, че Путин е подготвен да понесе огромни жертви, с цел да изтощи украинските сили.

Според Блинкън има доста дребен късмет Киев и Москва да подпишат кротичък контракт, до момента в който съветският президент Владимир Путин се държи, като че ли Украйна не е същинска страна.

" Владимир Путин би трябвало да се откаже от концепцията, че Украйна е негова лична страна, че би трябвало да бъде изтрита от картата и присъединена към Русия. Той към този момент се провали в това ", сподели Блинкън.

През септември Путин нелегално анексира четири украински територии. Това решение на съветския водач прави опцията за договаряния за преустановяване на боевете извънредно малко евентуална. Сега Москва твърди, че тези райони са част от Русия, до момента в който украинското държавно управление е изрично, че няма да се съгласи на никакво спокойно съглашение, изискващо от него да отстъпи територия на Русия.

" Виждаме какво представлява Русия в този момент, какво прави президентът Путин в този момент - изпраща хиляди и хиляди бойци, понасяйки огромни загуби, само че оказвайки напън върху украинците. И това, което липсва на Русия - качеството, те се пробват да компенсират с количество ", каза Столтенберг.
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР