Няма да има проблеми с електрозахранването у нас след споразумението

...
Няма да има проблеми с електрозахранването у нас след споразумението
Коментари Харесай

Владислав Панев: Спокойно, протестиращите няма да ни спрат тока

Няма да има проблеми с електрозахранването у нас след съглашението на властта с протестиращите енергетици. Това съобщи пред NOVA депутатът от ПГ на ПП-ДБ Владислав Панев.

По думите му страната ни мъчно може да договаря с Европейската комисия по Механизма за потенциал в областта на енергетиката. „ Може да се измисли метод обаче „ Марица изток 2 ”, държавният Топлоелектрическа централа, да бъде в режим на леден запас, както беше преди време, само че това ще го платят потребителите ”, уточни националният представител. Според Панев в съглашението, подписано във вторник, има положителни текстове. „ Особено 3 и 4 т., които касаят присъединяване на работещите в ТЕЦ-овете в изработването на енергийна тактика ”, сподели той.

А дали цената на електрическата енергия у нас ще се увеличи, зависи от пазара и развиването на технологиите, добави той. По думите му производството на ток от въглища възлиза на към ¼ от общото произвеждане в България.

Панев съобщи, че по време на срещата сред властта и протестиращия отрасъл му направило усещане, че представителите на ТЕЦ-овете на Христо Ковачки приели задушевно точките на съглашението, които касаят пазарния принцип. „ Не съм сигурен, че при тях работят напълно пазарните правила. Одитът на въглеродните излъчвания от Бобов дол, Гълъбово и Димитровград демонстрира, че това са надали не най-чистите ТЕЦ-ове в Европа. С десетки проценти по-малко излъчвания, съгласно изчисленията, те изразходват, а всички поданици на градовете знаят защо става въпрос ”, уточни депутатът.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР