Няма да има ново вдигане във възрастта за пенсия. Вместо

...
Няма да има ново вдигане във възрастта за пенсия. Вместо
Коментари Харесай

Без промени: Пенсионната възраст остава 65 години до 2037 година

Няма да има ново повдигане във възрастта за пенсия. Вместо това остава последователното повишаване на стажа и възрастта, до момента в който стигне 65 години при мъжете и дамите през 2037 година Това конкретизиране направиха от общественото министерство по отношение на изявления, в които се твърди, че се обмисля в допълнение повдигане на възрастта за пенсиониране, написа 24 часа. Не се оферират нови ограничения за „ повишение на пенсионната възраст и стаж “, „ ограничение на ранното пенсиониране “ или „ въвеждане на многофондова система във втория и третия дирек на пенсионната система “, изясняват от общественото.
През 2015 година Народното събрание утвърди промени в Кодекса за обществено обезпечаване за финансово стабилизиране на пенсионната система и повишение на адекватността на пенсиите. Сред подхванатите тогава ограничения беше планувано и плавното повишение на пенсионната възраст до постигане на 65 години за мъжете и дамите през 2037 година. Тези разпореждания са в действие от 1 януари 2016 година и не престават да се извършват съгласно регламентирания в законодателството график годишно.
Предложеният за публично разискване план на Отчет за 2018 година за осъществяване на обновената Национална тактика за демографско развиване на популацията в Република България (2012-2030 г.) не съдържа нови ограничения и оферти за в допълнение повишаване на пенсионната възраст и стаж, отвън плануваното в признатото през 2015 година законодателство, прецизират още от министерството.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР