Няма да има хаос по подобие на този с електронните

...
Няма да има хаос по подобие на този с електронните
Коментари Харесай

НАП обещава, че новите касови апарати няма да се превърнат в електронни винетки

Няма да има безпорядък по сходство на този с електронните винетки с въвеждането на новите касови апарати и софтуера за ръководство на продажбите. Това съобщи представителят на Национална агенция за приходите Росен Бъчваров. Той беше безапелационен, че оставащите 80 дни (броено от 8 януари) за осъществяване на условията ще бъдат задоволителен период. Главното обвързване на всички регистрирани по Данък добавена стойност компании до края на март е да сменят софтуера на продажбите си и да е обезпечена връзка с касовия уред т.е. да няма ръчно издаване на касови бележки.
Технически проблеми, свързани с обработката на информацията или сървъра от страна на Национална агенция за приходите не чакаме, добави Бъчваров. Не сме получили информация за недостиг на фискални устройства и принтери, сподели още той. Говорителят на Национална агенция за приходите заяви, че все още има 4 регистрирани софтуера и 19 в процедура на утвърждение, само че не посочи по кое време ще свърши въпросната процедура. Бъчваров успокои още, че 50% от съществуващите касови апарати дават отговор на условията и единствено би трябвало да им се актуализира софтуера.
До 30 април е крайният период за подаване на данъчни заявления за физическите лица, като в случай че физическо лице подаде декларация до 31 януари и няма обвързване, ще употребява 5% отстъпка. Декларациите могат да се подписват с личен идентификационен код (ПИК), който се издава гратис и е неопределен, или с електронен автограф. За хората, които избират да отидат на място, е значимо да знаят, че има " плаващо работно време " на чиновниците и в края на периода то ще бъде удължено. Задължения към хазната може да се покриват по банков път (с дебитна или кредитна карта), по пощата или по интернет - системата за онлайн заплащане през формалния уебсайт на Национална агенция за приходите.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР