Няма да бъде изпратено нищо, което нарушава възможността да защитаваме

...
Няма да бъде изпратено нищо, което нарушава възможността да защитаваме
Коментари Харесай

Денков: Не се обсъжда изпращането на жива сила в Украйна

„ Няма да бъде изпратено нищо, което нарушава опцията да пазиме нашата страна според условията от военна и военно-техническа позиция “, сподели министър председателят Николай Денков от парламентарната естрада ден след визитата на украинския президент Володимир Зеленски.

Подписахме съглашение за съдействие в енергетиката и за задълбочаване на партньорството в отбранителния бранш

„ Не е обсъждано, не се разисква и не се планува да се разисква изпращането на каквато и да била жива мощ обвързвана с военните дейности в Украйна, в това число не става дума за лекари и медицински сестри, а става дума за образование на украински лекари и украински медицински сестри в България като част от нашата помощ за Украйна “, безапелационен бе той.

„ Всичко, което се приготвя за даване като втори и трети пакет военна помощ за Украйна се приготвя взаимно с въоръжените сили на България. Първо се прави обзор от това какво е належащо за боеспособността на българската войска. Второ каква част от амунициите са с изтичащ период на валидност, тъй че да няма потребност да заплащаме за утилизирането на тези муниции, да вземем за пример, и тези муниции да могат да бъдат изпратени преди да изтече техният период на валидност “, добави Денков.

„ България ще продължи да оказва помощ интензивно за включването ѝ в тези две организации “, сподели още Денков

„ Ако би трябвало да сумирам от какво зависи вероятността за приемане на страната ни в Шенген, тя се състои от три детайла “, съобщи министър председателят Николай Денков.

„ Първото е законодателството, което би трябвало да бъде признато в Народно събрание и законопроектите, които са в дневния ред и законодателната стратегия да бъдат признати с оптимално положително качество и оптимално бързо. Вторият детайл е защитата по границите и по тази причина би трябвало да се продължат самодейностите, някои стартирани от служебното държавно управление. Третата част е обвързвана с увещание на нашите европейски сътрудници, че ние сме си свършили работата, което изисква дейна външнополитическа активност “, уточни той.

„ Ще направя всичко допустимо през идващите месеци да покажем, че България е направила всичко, което зависи от нея, с цел да опазва границите на Европейски Съюз “, добави Денков.

Премиерът разяснява и контракта с турската компания „ Боташ “ за доставка на газ . „ Има смущаващи детайли в този контракт - дългият му период, финансови неустойки, има детайли в този контракт, за които би трябвало да бъдем деликатни. От друга страна огромна част от информацията, която е комерсиална загадка по тази причина не мога да разгадавам информация. Проверките сега не престават “, сподели той и посочи, че ще обсъдят тематиката с турската страна и ще търсят опция за предоговаряне на нещата, които наподобяват по-притеснителни.

Министрите на енергетиката също подписаха съглашение за съдействие

 „ Дълбоко уверен съм, че етеричните масла не са нездравословни най-малко по метода, по който бяха разисквани. Розовото масло би трябвало да можем да продължим да го използваме както до момента и би трябвало да използваме верните причини, с цел да защитим неговото произвеждане и потребление “, разяснява Денков.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР