Няколко протеста срещу ограниченията заради коронавируса разтърсиха Германия въпреки предупрежденията

...
Няколко протеста срещу ограниченията заради коронавируса разтърсиха Германия въпреки предупрежденията
Коментари Харесай

Протести заляха Германия заради ограниченията за COVID-19 |

Няколко митинга против рестриктивните мерки поради ковид раздрусаха Германия макар предизвестията на здравните управляващи за риск от трета епидемиологична вълна в страната, съобщи Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция.

В Мюнхен полицията разпръсна няколко хиляди стачкуващи покрай Народното събрание на южната провинция Бавария.

В Дюселдорф стачкуваха към 2 хиляди души. Стотина кемпера минаха по улиците на града в израз на противоречие с противоепидемичните ограничения.

В Дрезден покрай Народното събрание на провинция Саксония демонстрираха стотици хора, в това число десни екстремисти и антиваксъри. Протестът се състоя, макар че бе неразрешен от районните управляващи, чието решение бе доказано от административен съд. По-голямата част от стачкуващите не носеха маска на лицето и не съблюдаваха физическа отдалеченост. Полицията се опита да разпръсне шествието и се стигна до леки конфликти.

Противниците на маските са изключително дейни в Дрезден, в някогашната комунистическа Източна Германия, отбелязва Агенция Франс Прес.

Протести имаше и в други немски градове. Политици от водещите партии разкритикуваха стачкуващите, които съгласно тях не си дават сметка, че способстват за разпространяването на ковид.

В четвъртък шефът на института " Роберт Кох " Лотар Вилер предизвести, че " третата (епидемична) вълна към този момент е почнала в Германия ". Като съществена причина здравните управляващи сочат разпространяването на по-заразния вид на ковид, разпознат първо във Англия.

Ограничителните ограничения в Германия остават строги, като питейните заведения, заведенията за хранене, културните и спортните обекти, както и магазините, които не продават артикули от първа нужда, са затворени от месеци. На 22 март федералният канцлер Ангела Меркел и министър председателите на 16-те провинции в страната ще обсъдят епидемиологичната обстановка за възможна смяна на рестрикциите.

Тази заран институтът " Роберт Кох " заяви за над 12 хиляди нови случая на ковид и 239 умряли през последното денонощие. Общият брой на записаните инфектирани в Германия, с население от към 83 милиона души, доближи 2 милиона и 558 хиляди. Страната е на десето място в света по този индикатор. Смъртните случаи, свързани с ковид, в Германия са над 73 хиляди.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР