„Няколко пъти призовавам парламента да направи комисия за дейността на

...
„Няколко пъти призовавам парламента да направи комисия за дейността на
Коментари Харесай

Бойко Ноев: България трябва да помогне във военно-техническо отношение на Украйна


„ Няколко пъти приканвам Народното събрание да направи комисия за активността на съветските специфични служби в България “, съобщи в предаването „ Тази заран “ Бойко Ноев, специалист по национална сигурност и някогашен министър на защитата.

„ Взривовете във военните фабрики, отравянията на български жители и по този начин нататък. В България се води същинска война. Чрез дейности на Народното събрание на националното заседание или по-скоро на прокуратурата ще се разплетат тези случай “, счита той.

Бойко Ноев разяснява и апела на шестимата някогашни министри на защитата България да окаже военна поддръжка за Украйна.

„ Този апел е още веднъж към Народното събрание, тъй като виждаме, че изпълнителната власт в лицето на премиера е не просто неуверена, а да кажа – нерешителна “, уточни той.

„ Аз съм уверен, че в другите парламентарни групи, без значение от политическата принадлежност, съществуват хора, които схващат ясно интереса на България, а той е да подкрепим Украйна във военно-техническо отношение, да не бъдем единствената страна, която не прави това сега “, съобщи Бойко Ноев.

Той прикани да се изясни за какво, по какъв начин по този начин тъкмо, България ще се въвлече във война. „ Всички страни от Европейския съюз и НАТО, до една без Унгария и България, оказват помощ на украинския народ да пази земята и домовете със своите фамилии “, означи Ноев.

Според него можем да дадем на Украйна неща, които нашата военна промишленост създава, които имаме в обилие във военните хранилища, като да вземем за пример боеприпаси и други такива средства.

„ България би трябвало да даде не просто бронежилетки, не просто каски. България би трябвало да даде всичко належащо, което и е допустимо, на украинската войска. Ако Украйна капитулира, в случай че не е допустимо да се отбрани, то тогава ние ще би трябвало да решаваме въпроса какво вършим глобите “, попита специалистът по национална сигурност.

„ Колкото повече България е слаба, колкото повече нерешителна, толкоз повече Кремъл и Путин протягат ръце към нас усилват натиска “, счита Бойко Ноев.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР