Няколко класики от миналото получиха нов живот и публика чрез

...
Няколко класики от миналото получиха нов живот и публика чрез
Коментари Харесай

На нов глас, за нова публика

Няколко класики от предишното получиха нов живот и аудитория посредством осъвременени версии през 2021 година, а наклонността по всяка възможност ще се резервира и през идващите години.

В киното 2021 донесе филм по считания за неосъществим за екранизиране разказ на. По книгата има неосъществен сюжет на Алехандро Ходоровски от 70-те години (сам по себе си обект на догадки и митове, защото хипотетично повлиява на " Междузвездни войни " ), последван от филм на Дейвид Линч от 1984 година, постоянно считан (включително от самия него) за неуспех. Денис Вилньов пое виновната задача за нова, само че първа същински добра екранизация, изтърпя повече от година отсрочване около коронавирус рестрикциите и с изключение на боксофис триумф предизвика и най-вече положителни мнения от фенове и читатели. Втората част се чака през октомври 2023 година

През втората половина на годината се появи на Стивън Спилбърг, по мюзикъла на Ленърд Бърнстейн и Стивън Сондхайм. Това е първи нов прочит на историята след холивудската класика на Робърт Уайз от 1961 година и идва малко след нова версия на " Бродуей " от 2020 година

При сериалите бяха приспособени още веднъж истории, които не са напълно познати на необятната аудитория или авансово предстоящи с неспокойствие. Това ги направи и приятни изненади.
Реклама
" Сцени от един фамилен живот " на израелския режисьор Хагай Леви с Оскар Айзък и Джесика Частейн е първа англоезична акомодация на теленовелата на Ингмар Бергман от 1973 година Сериалът в пет епизода се трансформира в едно от събитията на годината поради сполучливото преместване на сюжета в днешно време и някои новаторски режисьорски решения. Той е номиниран за " Златен глобус " в категорията за най-хубава минипоредица и най-хубав артист в основна роля (Оскар Айзък). След сполучлива премиера на кинофестивала във Венеция сериалът излезе в края на септември, самичък по себе си факт, който още веднъж акцентира сливането на кино и телевизионна хармония.

Не единствено англоезичният свят преработва класиките си. Германският сериал " Ние, децата от гара " Зоопарк " следва биографичната драма от 1981 година Christiane F., която споделя действителната история на подвластни от опиатите младежи в Берлин и има епизодично присъединяване от Дейвид Боуи. Историята сама по себе си екранизира излезлите в края на 70-те записки на Кристиане Велчеринов. Съвременната версия заменя рокендрола с техното, само че остава вярна на истинския дух на историята, подсказва и метод на снимане, който има все по-голямо наличие: безвремие в сюжета, което наподобява по едно и също време като настояще и минало, без следи от днешната технология. (Scenes From a Marriage и Wir Kinder vom Bahnhof Zoo са в HBOGO.)

В сивата зона сред акомодацията и изцяло новото, литературната традиция и тематиките в сегашното е френският Lupin , който през януари се трансформира в най-гледаната чуждоезична продукция в Netflix. Сериалът споделя за сенегалски преселник (в ролята Омар Си), който трансформира читателската си пристрастеност по историите за " крадеца благородник " Арсен Люпен от писателя Морис Льоблан в модел по какъв начин ловко да бяга от закона. Така огромна част от сцените са въодушевени от литературния първоизточник, само че с различен воин и в друга ера. Въпреки че са голяма част от поп културата на Франция, последният филм за приключенията на Люпен датира от 2004 година
" Ние, децата от гара " Зоопарк " Какво да чакаме през 2022 година
Следващите месеци се чака да донесат повече вести към завръщането на " Шотландски войник " (The Highlander). Римейкът идва две десетилетия откакто Кристоф Ламбер влезе за последно в ролята (оригиналната поредност обгръща четири филма). По непотвърдена информация в основната роля ще бъде Хенри Кавил.
Реклама
" Принцът от Бел Еър " (Fresh Prince Of Bel-Air) , сериалът, който направи Уил Смит звезда още преди огромните му функции в киното, ще има нова версия. Със съкратеното заглавие Bel-Air, той ще бъде на Peacock, стрийминг платформата на американската телевизия NBC.

" Властелинът на пръстените " (Lord of the Rings) по Толкин се завръща като сериал на Amazon, които толкоз имат вяра в триумфа на продукцията, че към този момент има доказани най-малко два сезона. Актьорският състав за момента включва най-вече ново потомство артисти, без явни звезди. Първият епизод се чака през септември. За Amazon това е нова стъпка към фентъзи жанра, откакто в края на 2021 излезе първият сезон към " Колелото на времето ", дълго чаканата акомодация по романите на Робърт Джордан.

" Един ден " (One Day) . Още един образец за сериал, който идва след пълнометражен филм по книга. Романът на английския публицист Дейвид Николс беше екранизиран през 2011 година с Ан Хатауей и Джим Стърджес. Десетилетие по-късно Netflix ще трансфорат книгата в сериал, а измежду сценаристите е Ана Джордън ( " Убивайки Ийв ", " Наследство " ).
" Сцени от един фамилен живот " Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията
Автор Светослав Тодоров
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР