Няколко хиляди души в Берлин участват в масова демонстрация срещу

...
Няколко хиляди души в Берлин участват в масова демонстрация срещу
Коментари Харесай

Няколко хиляди души протестираха в Берлин срещу доставките на оръжия за Киев

Няколко хиляди души в Берлин вземат участие в всеобща проява против доставката на оръжие на Киев и за мирни договаряния за допустимо най-скорошно разрешаване на спора в Украйна. Акцията се организира в границите на Великденските маршове за мир, които се организират годишно в разнообразни градове на Германия в навечерието на Великден. Целта на този тип мирни дейности е да се изрази митинг против дейностите на НАТО, войните и потреблението на оръжие, оповестява кореспондентът на ТАСС.

Според уредниците от националната Friedenskooperative мрежа към 3000 души вземат участие в мирното шествие в немската столица. Акцията стартира в 13 часа локално време на един от площадите в район Вединг. Там беше инсталирана мобилна сцена, от която преди началото на шествието прозвуча песента „ Пусть всегда будет слънчице “ на съветски и немски език, както и на идиш. Освен това разнообразни деятели се изрекоха, призовавайки за ранни мирни договаряния за разрешаване на спора в Украйна.

След това стачкуващите потеглиха по основната улица " Вединг ". В ръцете си те носеха плакати и транспаранти с надписи: „ Сътрудничество и другарство с Русия “, „ Мирът е в този момент “, „ Дипломация, а не оръжие “, „ Съединени американски щати и НАТО – надалеч от Украйна “, „ Против безсмислените наказания, евтината сила “. – в този момент “ и „ Никога танковете не носят мир “. Някои деятели също носеха сини флагове с гълъб на мира.

В ръцете на редица участници имаше плакати със фотоси на политици от немската Зелена партия, които в този момент интензивно поддържат доставките на оръжия за Киев, с надпис „ Искате ли тотална война? “. По време на шествието прозвуча песента " Катюша " на съветски и немски език. Самите стачкуващи скандираха лозунга: " Frieden schaffen ohne waffen " ( " Създаване на свят без оръжия " ). 

Според уредниците от Алианса за мирни начинания за уикенда са планувани обичайни великденски шествия допълнително от 100 града в Германия. Централни тематики са актуалният спор в Украйна, заплахата от нуклеарна война и протести срещу военните разноски.

Инфо: Българска телеграфна агенция

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР