Няколко хиляди души протестираха вчера на авеню Паулиста в Сао

...
Няколко хиляди души протестираха вчера на авеню Паулиста в Сао
Коментари Харесай

Протести в Бразилия против освобождаването на Лула

Няколко хиляди души стачкуваха през вчерашния ден на авеню Паулиста в Сао Пауло против решението на Върховния съд да освободи от пандиза наказания за корупция някогашен бразилски президент Луиз Инасио Лула да Силва, съобщи Франс прес.

Подобни митинги бяха проведени в над 70 града по апел на организацията Vem Pra Rua ( " Излез на улицата " ), която бе доста дейна през 2016 година в митингите, довели до отстраняването на лявата президентка Дилма Русеф, посочна Агенция Франс Прес, представена от Българска телеграфна агенция.

Скандирайки " Лула е апаш ", протестиращите в Сао Пауло опазиха министъра на правораздаването Сержио Моро, който беше съдията, пратил Лула в пандиза. За последователите си той въплъщава битката против корупцията в границите на акцията " Автомивка ". " Имаме доверие на Моро ", гласеше един от плакатите на британски, на който някогашният арбитър беше изобразен като супергерой, а високоговорители, инсталирани на камион, провъзгласяваха: " Ние сме във война против политическата система на безотговорност ".

Лула излезе от пандиза, откакто излежа 19 месеца, по силата на решение на Върховния съд, забраняващо лишаването от независимост, до момента в който не бъдат изчерпани всички благоприятни условия за обжалване. Тази наредба ще повлече проверка на присъдите на близо 5000 пандизчии, множеството от десницата. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР