Няколко души са ранени, има и убити при стрелба край

...
Няколко души са ранени, има и убити при стрелба край
Коментари Харесай

Терор във Виена: Ранени и убити при нападение пред синагога

Няколко души са ранени, има и убити при пукотевица край синагога в центъра на Виена в понеделник вечерта. Австрийският министър на вътрешните работи Карл Нехамер съобщи пред австрийската телевизия ОРФ, че съгласно полицията това е терористична офанзива.

Според предварителните известия полицията е задържала един обвинен за стрелбата. За различен от нападателите се счита, че се е самовзривил или е погубен. От незабавна помощ потвърдиха за един умрял, само че самоличността му не се оповестява. Според локална медия може да са били убити седем души в стрелбата. Един служител на реда е съществено ранен, оповестява австрийската организация АПА.

Според полицията стрелбата е била осъществена от няколко души и нападението към момента не е завършило, поради което прикани хората да заобикалят централната част на града и публичния превоз. Полицията прикани жителите да не споделят фотоси и видеа от нападението в обществените мрежи, а да ги изпращат на нея. Полицейската интервенция продължава.

Ръководителят на австрийската еврейска общественост Оскар Дойч сподели в Туитър, че не е ясно дали синагогата и канцелариите към нея са били цел на стрелбата. По времето на стрелбата те са били към този момент затворени, съобщи Ройтерс. Вестник " Кронен Цайтург " твърди, че един от ранените е охранявал синагогата и нападението е било против нея. Според други медии са били създадени изстрели край непосредствен до синагогата площад - Шведенплац, заяви Ройтерс.

Към момента няма данни за потърпевши български жители при стрелбата. Посолството ни е по отношение на локалните управляващи, оповестиха от българското министерство на външните работи (МВнР).
При нужда от подпомагане и информация сънародниците ни могат да се свържат с посолството във Виена на следните телефони: +43 1 505 31 13 и дежурен в отвън работно време: +43 1 505 64 44.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР