Няколко души бяха убити при експлозия на стадион в град

...
Няколко души бяха убити при експлозия на стадион в град
Коментари Харесай

Експлозия уби хора по време на предизборен митинг на президента на Зимбабве

Няколко души бяха убити при детонация на стадион в град Булавайо, където се организираше избирателен протест на президента на Зимбабве Емерсън Мнангагва, заяви Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция. Президентът не е потърпевш и е евакуиран на безвредно място, съобщи неговият представител Джордж Чарамба.

Говорител уточни, че се води следствие и посочи, че против Мнангагва са били осъществявани " многочислени покушения " през последните години, заяви Асошиейтед прес. Президентът пое властта през ноември откакто управлявалият 37 години президент Робърт Мугабе се отдръпна от поста под натиска на военните.

Премиерът на страната Абий Ахмед съобщи, че гърмежът е " несполучлив опит за атентат на сили, които не желаят да видят Етиопия обединена ". Според уредниците на митинга, детонацията е породена от граната. Все още никой не е поел отговорност за нападението. Световните организации означават, че подхванатите от премиера радикални промени срещат неодобрение освен от опозицията
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР