Няколко дни, след като от Агенция „Пътната инфраструктура“ (АПИ) се

...
Няколко дни, след като от Агенция „Пътната инфраструктура“ (АПИ) се
Коментари Харесай

Проблеми с маркировката в нов участък от столичното Околовръстно

Няколко дни, откакто от Агенция „ Пътната инфраструктура “ (АПИ) се похвалиха със завършването на Южната дъга на Околовръстния път в София, наблюдателни фенове видяха неточност при осъществяването. Маркировката на едно от кръговите е неправилна, описват от bTV.

147 млн. лева лв. и 2 години по-късно Южната дъга е към този момент подготвена. В особено прессъобщение от Пътната организация се похвалиха с финала на плана. Дори и на фотосите от него обаче грешката проличава. Тя е снимана и от дрона на АПИ, който показва обекта. На кръговото кръстовище при кв. „ Младост “ 4 маркировката разрешава нахлуване в насрещното. За благополучие множеството водачи виждат грешката след съществено вглеждане.

„ Това е обект за 147 милиона. Смешно е да се допусне такава обикновена неточност. По-големият въпрос е по какъв начин самият вътрешен контрол на компанията по какъв начин е позволил такава нелепа неточност “, разяснява Диана Русинова от Европейския център за транспортни политики.

От Пътната организация признаха за грешката. „ Относно маркировката в региона на кръговото кръстовище на п. в. „ Младост “ Агенция „ Пътна инфраструктура “ навреме е уведомила Изпълнителя за нуждата да в профил отчасти изпълнена неточна хоризонтална маркировка. Изпълнителят е поел ангажимент дейностите да бъдат осъществени до 31.10.2021 година, което е преди издаването на Разрешение за прилагане на обекта “, написа в позиция на АПИ.

В идващите седмици се чака секторът да получи Акт 16.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР