Няколко български инвеститори, предвождани от бившия шеф на Лукойл България

...
Няколко български инвеститори, предвождани от бившия шеф на Лукойл България
Коментари Харесай

Валентин Златев ще строи хотел в Африка, вкарва много пари

Няколко български вложители, предвождани от някогашния началник на " Лукойл България " Валентин Златев, ще строят първокласен петзвезден хотел в африканската страна Танзания. Това излиза наяве от обява на Global Travel Industry News и репортаж на локална телевизия, оповестява уеб сайтът " Медиапул ".

Хотелът ще е под марката на немската верига " Кемпински ", а плануваната инвестиция е 72 млн. $.

Освен Валентин Златев в делегацията, посетила Танзания през септември, са били още някогашният министър на туризма Николина Ангелкова и изпълнителният шеф на " Тера Тур Сервиз " Лъчезар Тодоров, излиза наяве от оповестените фотоси.

Българската делегацията е била водена от Аюб Ибрахим, който е основен изпълнителен шеф на интернационалната конференция по туризъм и вложения Мавриций - Англия.

Те са имали срещи с министъра на естествените запаси и туризъм на Танзания доктор Дамас Ндумбаро в столицата Дар ес Салаам и с Кътбърт Нкубе, ръководител на Африканския съвет по туризъм.

Плановете са строителството на Kempinski resort да стартира през януари 2022 година Той ще се намира в Тарангире в северна Танзания, където са езерото Маняра и парковете за диви животни Нгоронгоро и Серенгети.

Към момента няма публична информация от Валентин Златев и Николина Ангелкова за проектите им за бизнес начинанието в източноафриканската страна. От обявата не излиза наяве дали и Ангелкова ще взе участие в инвестицията на хотела.

Валентин Златев е измежду най-големите хотелиери у нас. Туристическата му компания " Тера Тур Сервиз " е притежател на седем хотела - един в Правец, пет на морето и на 5-звездния в центъра на София " Хаят Риджънси ", повдигнат на мястото на някогашния хотел " Сердика ".

Николина Ангелкова разяснява пред " Медиапул ", че е взела участие в интернационалния конгрес за вложения в туризма по покана на Африканския ръб по туризъм. От думите ѝ стана ясно, че тя регулярно взима присъединяване в сходни конгреси, като посочи, че от 16-17 септември 2021 година е взела участие и като представител в Световния туристически конгрес - " A World for travel " в Португалия, а тази седмица на 1 ноември 2021 година се е присъединила онлайн още веднъж като представител и в Конференцията за интернационален туризъм и вложения (ITIC), която се организира в Лондон в партньорство с World Travel Market (WTM London).

" Контактите ми със международни организации в региона на туризма датират от преди да заема поста министър на туризма през 2014 година и съм горда да кажа, че и до през днешния ден съм извънредно постоянно канена като участник и представител на международни конгреси и мнението ми за процесите в туризма се цени и почита на интернационално равнище ", добави още тя.

Ангелкова уточни, че на Международния конгрес за вложения в туризма от септември 2021 година в Танзания са участвали доста компании, една от които е и българската " Тера Тур Сервиз " с интерес в региона на вложенията в туризма в Танзания.

" Танзания е една от страните, чийто стратегически приоритет е развиването на туризма. Българският туристически артикул, който се основава от страна на хотелиерите у нас е високо скъп в света и за това е разбираемо сполучливи български бизнес модели да намират поле за вложения и отвън рамките на нашия пазар. Това носи спомагателен имидж на България на интернационалната туристическа карта ", сподели още тя.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР