Няколко американски медии съобщават, че администрацията на американския президент Доналд

...
Няколко американски медии съобщават, че администрацията на американския президент Доналд
Коментари Харесай

Тръмп се готвел да смени Тилърсън с шефа на ЦРУ

Няколко американски медии оповестяват, че администрацията на американския президент Доналд Тръмп възнамерява да размени държавния секретар Рекс Тилърсън с шефа на Централно разузнавателно управление на САЩ Майк Помпео.

Според информациите смяната може да се реализира през идващите няколко седмици, като специфичната работа ще бъде управлявана от сенатор Том Котън. Всичко това било част от проекта, създаден от началника на канцеларията на Белия дом Джон Кели.

Информациите за рокадата идват, откакто NBC написа през октомври, че Тилърсън обмисля да напусне поста и на фона на възходящото напрежение сред някогашния изпълнителен шеф на петролната корпорация Exxon Mobil и главнокомандващия на Съединени американски щати (Тръмп).

Котън, който сега е най-младият американски сенатор и който е републиканец от щата Арканзас, е част от Сената от януари 2015 година насам. Той е основен съдружник на Тръмп по въпросите на националната сигурност. Котън е дал знак, че ще одобри да стане началник на Централно разузнавателно управление на САЩ, в случай че му бъде препоръчано.

Засега не е ясно дали Тръмп е дал дефинитивно утвърждение на проекта, само че се твърди, че той се е озлобил към Тилърсън и като цяло е подготвен да направи смяна в Държавния департамент. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР