Той беше държан в щатски затвор с 25-годишна присъда след

...
Той беше държан в щатски затвор с 25-годишна присъда след
Коментари Харесай

Бивш сержант от американската армия, осъден за убийството на протестиращия от Black Lives Matter през 2020 г., помилван от губернатора на Тексас

Той беше държан в щатски затвор с 25-годишна присъда след осъждането му през 2023 година

Това беше, до момента в който губернаторът на Тексас Грег Абът не издаде цялостно опрощение на някогашния боец в четвъртък.

Г-н Абът разгласи помилването единствено минути откакто Тексаският съвет за помилвания и условни освобождавания съобщи, че е направил единомислещата рекомендация Пери да бъде опрощение и да му бъдат върнати правата за владение на огнестрелно оръжие.

Републиканският губернатор преди този момент подреди на борда, който назначава, да преразгледа случая на Пери и сподели, че ще подпише опрощение, в случай че бъде предложено.

Искането на господин Абът за преразглеждане последва напън от страна на някогашната звезда на Fox News Тъкър Карлсън, който по национална телевизия прикани републиканския политик да се намеси след присъдата на Пери.

Още през април предходната година господин Абът написа в Twitter: „ Работя толкоз бързо, колкото разрешава законът на Тексас във връзка с помилването на сержант Пери. “


Прочетете целия текст »
Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР