Някои жители на Ростовска област в Южна Русия използват QR

...
Някои жители на Ростовска област в Южна Русия използват QR
Коментари Харесай

В Русия опитват да влязат в мол със сертификат за... ютия

Някои поданици на Ростовска област в Южна Русия употребяват QR кодове от етикетите на битова техника и хранителни артикули в опит да влязат в молове и търговски центрове, за които в страната работят режим на достъп против код за имунизиране.

Според Евтений Ковальов, началник на районното ръководство на регулатора Роспотребнадзор, защитата на такива обекти се отнася много официално към инспекцията за имунизиране или преболедуване. В резултат на това в комерсиалните обекти попадат хора, посочили QR за юнии, перални машини или патица.

" Уж подават телефон пред четящото устройство, само че нееднократно сме забелязвали по какъв начин се поазват такива кодове, а това въздейства неприятно на епидемиологичната конюнктура ", цитират думите му съветски медии.

През ноември в Руси имаше просетести от съперници на имунизирането и QR кодовете, които тук-там се употребяват и за достъп до публичния превоз. На тях се декларира, че въвеждането на цифрово идентифициране вместо име и фамилия унижавало човешкото достолепие, нарушавало човешките права в Конституцията и било операция за подготовка на задаваща се сегрегация. Отговорът на такива акции отстрана на управляващите нормално са съществени санкции и закани от силовите структури.

Напълно имунизирани са под 40% от руснаците, а най-малко с една доза са към 50%.

 В Русия пробват да влязат в мол със документ за... ютия

Своите " попадения " има и оперативният щаб за имунизирането в Подмосковието. В формалния му профил в мрежата " Телеграм " бе оповестен афиш в стилана 50-те години с присъщ апел в рими: " За да останеш жив, гнидо, ваксинирай се против коронавирус! "

Под картинката има малко конкретизирани: " Не утвърждаваме грубостта, само че имунизирането през днешния ден е наложителна нужда ".
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР