Някои хора просто не могат да устоят на добре приготвена

...
Някои хора просто не могат да устоят на добре приготвена
Коментари Харесай

9 признака, че тялото ви не усвоява месото както трябва

Някои хора просто не могат да устоят на добре приготвена пържола или апетитен хамбургер, написа BrightSide. Да, месото е цялостно с хранителни субстанции. В него обаче откриваме и химически отрови, както и наситени мазнини и детайли, които затрудняват процеса на разграждане.

Ако прекалявате с месото, можете да си навлечете съществени проблеми - следствията са висок риск от диабет, сърдечни болести и даже рак.

Ето за какво в идващите редове ще ви представим 9 признака, по които ще познаете, че храносмилателната ви система не се оправя съответно с месото.

1. Запек

Всеки от нас се отличава с друга храносмилателна система, която се дефинира както от генетиката ни, по този начин и от питателните ни привички.

При всички положения обаче мазнините лишават повече време, с цел да бъдат усвоени от тялото. Запекът може да се дължи на високият % желязо, което нормално се съдържа в аленото месо (говеждо, свинско или агнешко). Освен това аленото месо е с ниско наличие на фибри, което е от значително значение за постоянните функционалности на червата.

Съвет: Някои изследвания разкриват, че яденето на прекалено много алено месо може да усили възможностите за развиване на рак на червата. Опитайте се да ядете алено месо единствено в лимитирани количества (100-200 g единствено два пъти седмично) с доста зеленчуци. Опитайте се да избягвате да ядете черен дроб и бъбреци. Преминете към морски блага или пиле и изберете варенотп месо вместо пърженото.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР