Някои деца обичат да се бият със снежни топки, но

...
Някои деца обичат да се бият със снежни топки, но
Коментари Харесай

Торта Снежни топки

Някои деца обичат да се бият със снежни топки, само че всички деца обожават да похапват торта снежни топки

Необходими Продукти

За блата


● яйца - 3 бр.
● захар - 1 ч.ч.
● прясно мляко - 1 ч.ч.
● олио - 1/2 ч.ч.
● брашно - 1 1/2 ч.ч.
● какао - 4 с.л. мрачно
● ванилия - 1 бр.
● бакпулвер - 1 пакетче

За крема


● рикота - 300 г или ситна извара
● заквасена сметана - 350 г
● сметана - 300 г животинска
● пудра захар - 1/2 ч.ч.
● желатин - 1 1/2 п.
● ванилия - 1 бр.

Още


● шоколад - 1 бр.
● масло - 50 г
● животинска сметана - 50 мл
● кокосови стърготини - за овалване на топчетата

Начин на подготвяне

Разбиваме яйцата със захарта до хубава, пухкава примес. След това прибавяме олиото, млякото и ванилията. Разбъркваме добре и прибавяме сухите артикули - пресятото брашно с бакпулвера и какаото.

Разбиваме още веднъж доста добре до приемането на еднородна примес, която изсипваме във форма с падащо дъно, на която авансово сме сложили хартия за печене и сме я намаслили.

Печем блата до суха клекча на авансово загрята на 170 градуса фурна. След като го изпечем го оставяме да изстине и започваме да подготвяме крема, който е още по-лесен.

Разбиваме с миксер животинската сметана до момента в който стартира да се сгъстява. Не прекалявайте, с цел да не се пресече. Към нея прибавяме изварата и заквасената сметана, както и една ванилия.

Разбъркваме деликатно с тел за бъркане като последователно прибавяме пудрата захар. Може да увеличите дозата съгласно усета ви за сладко. Оставяте го да настрани до момента в който разстопите на водна баня желатина. Когато се разтвори го добавяте към получения крем и го разбърквате леко. Оставяте в хладилника да стегне.

Вероятно блатът към този момент ще бъде изстинал и е време да започнете приготовлението на топчетата, по тази причина леко отбележете с нож към половин сантиметър от края и започнете да дълбаете с пръсти и да вършиме на трохи издълбания блат. Отделете си за поръсване на тортата! Внимавайте да не издълбаете дъното и стената на блата! Когато издълбаете целия блат би трябвало да получите формата на дълбока, кръгла паница.

Разтапяте на водна баня начупения шоколад и маслото. Махате ги от котлона и добавяте трохите и останалите 50 мл сметана. Разбърквате сместа и стартирате да оформяте топчетата. Ще са ви нужни на 2 места - в крема и като декорация на самата торта. Аз ги направих по-големи за крема и по-малки за от горната страна. Топчетата се оформят доста елементарно. След като сте ги създали е време да изсипете половината крем върху блата. След което нареждате топчетата и изсипвате останалата половина крем.

Отгоре поръсвате с отделените трохи от блата. Останалите топчета овалвате в кокосови стърготини и завършвате тортата с тях. Оставяте най-малко една нощ в хладилника, преди сервиране махате кръга и поднасяте в подобаващ съд.

Съжалявам, че не мога да кача останалите фотоси, нещо пикселите не ми доближават:).Много е ефектна в прорез! Бърза, лека, вкусна и най-много лесна!

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР