Новото правителство ускори отмяната на рестрикциитеИталианските лекари и медицински сестри,

...
Новото правителство ускори отмяната на рестрикциитеИталианските лекари и медицински сестри,
Коментари Харесай

Неваксинираните лекари се връщат на работа в Италия

Новото държавно управление форсира анулацията на рестрикциите
Италианските лекари и медицински сестри, които бяха краткотрайно отстранени поради отхвърли да се имунизират против COVID-19, от през вчерашния ден към този момент могат да се върнат на работа. Това заяви новата премиерка на страната Джорджа Мелони, представена от Агенция Франс Прес.

През 2021 година Италия стана първата европейска страна, която задължи всички експерти по здравни грижи от държавния и частния бранш да се имунизират, в противоположен случай рискуваха да бъдат преместени на други длъжности или да бъдат краткотрайно отстранени от работа без възнаграждение.

Разпоредбите трябваше да отпаднат през декември, само че анулацията им бе изтеглена за 1 ноември заради “недостиг на медицински и хигиеничен личен състав ”, изясни министърът на опазването на здравето Орацио Скилачи.

В началото на 2020 година Италия бе ударена с цялостна мощ от ковид и записва една от най-високите смъртности - 180 000 души.

По думите на Скилачи, сега въздействието на вируса върху лечебните заведения е лимитирано.

Според Мелони отпадането на наредбите, които дясноцентристите подлагаха на критика и това им донесе гласовете на лекарите антиваксъри, ще разреши на 4000 здравни експерти да се върнат на работа.

Правителството на Мелони, което е най-дясното в страната от Втората международна война насам, пое преди седмица ангажимент да анулира ограничаващите ограничения, наложени от предшественика ѝ Марио Драги.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР