Новото попълнение на Орлин Старокини призна, че го е заболяло

...
Новото попълнение на Орлин Старокини призна, че го е заболяло
Коментари Харесай

Старокин: Заболя ме, че трябваше да си тръгна по този начин от Герена

Новото попълнение на Орлин Старокини призна, че го е заболяло от метода, по който е напуснал някогашният си клуб, само че е подготвен да помогне на Пирин да се завърне в елита. Той стори това в изявление за “Тема Спорт”.

Г-н Старокин, към този момент сте футболист на Пирин и там ли да чакаме да ви забележим с обичания номер 6?

- Не, не. Ще ви изненадам. Взех номер 8.

Защо? От поверие ли?

- (Смее се) Не. И тук ще ви изненадам. Направих го поради. Това е индивидът, който е сърцето и душата на съблекалнята. Когато се причислих към отбора, ме назова Модерния ляв (б.а. - по този начин преди време бе именуван легендата Христо Стоичков) и в негова чест взех този номер.

Защо избрахте Пирин? И по кое време ще сте подготвен да се включите пълноценно в заниманията?

- Вече имам един престой тук. Познавам града, клуба, почитателите. Обстановката не ми е непозната. Видях, че е стартиран сериозен и упорит план. Гради се мощен тим и отпред на отбора е добър задграничен треньор. Всичко това ме накара да приема, без да се възнамерявам. Хареса ми конкуренцията и опцията за развиване. Относно моята подготовка, аз не съм спирал да упражнявам, само че с треньора и кондиционния експерт преценихме да изчакам 2-3 дни и от понеделник (25 януари), когато стартира лагерът ни в Сандански, се включвам наедно с момчетата.

Какви са първите ви усещания от Пирин?

- Хубавото е, че тимът е даже по-силен, в сравнение с чаках. Събрани са в действителност качествени за българските стандарти футболисти. Няма смисъл да разясня качествата на Бодуров, Манолев, Карачанаков, Бенгюзов, Гущеров, Златинов... Нека не изреждам всички, само че тук приказваме за стотици мачове и десетки голове в елита вкупом. Haй-радващото е, че всички са окуражени да изградим мощен тим и здрав колектив, който да е фактор в елита.

Значи не подлагате на подозрение влизането в А група? Може ли да го обещаете на почитателите?

- С ръка на сърцето ще кажа, че всички ние ще дадем максимума да спечелим безапелационна промоция. Знам, че в този момент разделяме първото място с Локо София, само че ние ще приключим като едноличен водач. Дължим го на почитателите, на града и на шефовете ни.

Това ли са вашите персонални упоритости?

- На първо място желая да съм здрав. Желая това на моите съотборници и на всички в Пирин. Моята персонална цел е да дам най-хубавото от себе си, да се утвърдя в състава и да оказа помощ с каквото мога на тима.

Познавате ли равнището в Б група?

- Не доста добре. Гледал съм няколко мача на Пирин. Очаквам през втория полусезон Хебър да се хвърли в борбата за влизане в елита. Локо София е добър тим. Ще бъде забавна и напрегната битка, само че имам вяра, че ние ще я спечелим.

Ако би трябвало да отличите трите най-силни страни на Пирин, кои са те?

- Безспорно това е сплотеният колектив, пиринският дух и нашите почитатели.

С какви усеща напуснахте Левски?

- През лятото аз избрах да послушам сърцето си и вместо да приема оферта от Кипър, взех решение да оказа помощ на клуба, който е оказал помощ преди време на мен. Подписах с Левски в най-трудния миг за клуба, когато нямаше никаква изясненост за бъдещето. Затова ме заболя, когато трябваше да си потегли по този метод. Но за раздялата дано приказват хората, които в този момент са на " Герена ". Питайте ръководителите и треньорите.

Толкова слаби ли са футболистите на Левски, че тимът записа серия от слаби резултати, а постоянно наричаше играчите " мъртъвци "?

- Аз не съм склонен с това мнение. Според мен в Левски има доста положителни футболисти и те никога не са " мъртъвци ". Да, първоначално ни трябваше малко време да се опознаем, само че... Нека други разясняват резултатите.

Ако вие сте треньор, бихте ли взели в състава Даске да вземем за пример?

- Вижте, ще ви отговоря по този начин - аз също избирам в нашите тимове да играят най-вече българи, само че аз съм бил чужденец в чужбина. И по тази причина не мога да съм против момчетата, които идват от други страни. Но когато съм бил в непознати тимове, съм знаел, че ние би трябвало да сме с една класа над локалните, а у нас това не е по този начин. Ще го кажа още веднъж - няма да приказвам срещу Левски, само че е обидно да се приказва непрекъснато за килограмите на Михайлов и Божинов. Те са страхотни като футболисти и като хора и аз ги считам за мои другари. Те имат голямо въздействие в съблекалнята и пробват да оказват помощ по всевъзможен метод и не одобрявам нападките против тях.

Как би реагирал, в случай че свири мач на Пирин?

- Аз нямам проблем с Николай Йорданов. Ние се познаваме и сме в положителни връзки от дълги години. На мача с аз не съм го псувал, когато ми сподели преувеличен според мен червен картон. Тогава имаше напрежение от три страни и това оказа въздействие. Ние си изяснихме връзките още тогава след мача в съдийската стая. Той ми изясни обстановката, аз си признах грешката и считам, че всичко към този момент е минало и няма проблем.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР