Новото политическо ръководство на МВР започна с уволнения, правят се

...
Новото политическо ръководство на МВР започна с уволнения, правят се
Коментари Харесай

Рашков възмутен от кадровите смени в МВР: Модела Борисов ли връщат?

Новото политическо управление на Министерство на вътрешните работи стартира с уволнения, вършат се „ своеволни и нестимулирани “ промени. Това съобщи пред бТВ някогашният вътрешен министър Бойко Рашков.

Той загатна, че има напън върху служебния министър Иван Демерджиев, само че отхвърли да посочи от кое място идва той.

Ексминистърът изрази бурно неодобрение от оценката за предходното управление на Министерство на вътрешните работи като „ безпорядък и съсипия “. Рашков оцени високо работата на министерството в своя мандат и запита дали настоящето управление не се пробва да върне ситуацията от времето на Бойко Борисов.

Бившият министър реагира остро против промяната на управлението на Националната полиция. По думите му, този екип е направил промяна и е разкрил корупционни схеми. Рашков направи намек, че това може да се прави за „ да се възвърне сходна корупционна активност “.

Той отхвърли опцията измененията да са направени поради противозаконния арест на Бойко Борисов, по който се произнесе съдът.

„ Надявам се на лична промяна в управлението на Министерство на вътрешните работи “, съобщи Рашков.

Той сподели още, че сегашен заместник-министър шест месеца живял нелегално в държавно жилище, само че отхвърли да назове името му.

На въпрос, дали откакто самият Бойко Рашков е подхванал сходни кадрови промени като длъжностен министър, неговият правоприемник на поста също би могъл да избере екипа си, Рашков отговори, че не е наложително всеки министър да прави промени.

Той отхвърли връзките му с Радев да са влошени. Определи връзките си с него като “принципно положителни “, доста рядко разговарял с него. Сега обаче му се е обадил поради кадровите промени в Министерство на вътрешните работи.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР