Новото ляво коалиционно правителство на Италия спечели вот на доверие

...
Новото ляво коалиционно правителство на Италия спечели вот на доверие
Коментари Харесай

Новото правителство на Италия спечели вот на доверие в долната камара

Новото ляво съдружно държавно управление на Италия завоюва избор на доверие в долната камара на Народното събрание. Във вторник вечерта Камарата на депутатите поддържа държавното управление на антисистемното Движение " Пет звезди " и лявоцентристката Демократическа партия с 343 гласа " за " против 263 " срещу " и двама въздържали се.

Във вторник и Сенатът ще гласоподава избор на доверие на новия кабинет. Коалицията има нежно болшинство в горната камара. Ако депутатите от която и да е от двете камари отхвърлят препоръчаното от него държавно управление, той би трябвало да подаде оставка, напомня АП.

Преди вота на доверие в долната камара министър председателят Джузепе Конте даде обещание " нова епоха на промени " за Италия.

В траяла час и половина тирада Конте показа широкомащабния си политически план за държавното управление, което може да ръководи Италия до 2023 година

Премиерът се обърна към политическата класа и жителите с апел за по-умерен звук и по-отговорно държание в обществените мрежи. От министрите си Конте изиска единение и преданост, като загатна по този метод за различията и всекидневните разногласия, белязали работата на досегашното съдружно държавно управление на Движение 5 звезди и Лигата ".
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР