Новото крайнодясно правителство на Италия е готово да похарчи още

...
Новото крайнодясно правителство на Италия е готово да похарчи още
Коментари Харесай

Италия отпуска още 30 млрд. евро за подкрепа на бизнеса и домакинствата

Новото крайнодясно държавно управление на Италия е готово да похарчи още 30 милиарда евро (29.9 милиарда долара) за подкрепяне на фамилиите и бизнеса да се оправят с растящите разноски за сила. Това съобщи министър председателят Джорджа Мелони късно нощес, откакто министерството на енергетиката разгласи проекти за рандеман на повече природен газ, заяви DPA.

Общо 9.5 милиарда евро ще бъдат заделени тази година за противопоставяне на възходящите цени на електрическата енергия и газа ", сподели водачът на крайнодясната партия " Италиански братя ".

По думите й 21 милиарда евро ще бъдат включени в бюджета за 2023 година.

За да финансира ограниченията, държавното управление на Мелони възнамерява да изтегли още заеми през 2023 година и затова чака недостиг от общо 4.5% от Брутният вътрешен продукт вместо 3.4% за идната година, съгласно министъра на финансите Джанкарло Джорджети.

" Бюджетният недостиг би трябвало още веднъж да падне до 3% до 2025 година ", добави той.

Продължаващата енергийна рецесия в Европа и методите за намаляване на последствията от нея, преобладаваха предизборната акция на новата крайнодясна коалиция на Италия преди парламентарните избори през септември.

Рим също по този начин възнамерява да разшири добива на залежи на природен газ край крайбрежията на Италия ", съобщи министърът на енергетиката Джилберто Пикето Фратин, който чака рандеман от над 500 млн. кубични метра газ в кратковременен проект.

По думите му през идващите 10 години добивът може да се усили до към 15 милиарда кубични метра газ, който да се предлага на енергоемките производства на по-добра цена.

Ако обявата е била забавна и потребна за Вас, не пропускайте да ни последвате в обществените мрежи Фейсбук, LinkedIn, Twitter и Instagram, както и да се запишете за E-mail бюлетина ни. За вести, свързани с екологично, обществено и корпоративно ръководство (ESG), посетете профилирания уебсайт ESGnews.bg.
 Economic.bg News Запишете се за нашия бюлетинДжорджа Мелони Италия ограничения против рецесията поддръжка за семействата бизнес помощи ПоследниНай-четениПолитика 72 Италия отпуска още 30 милиарда евро за поддръжка на бизнеса и семействата Компании 84 Дивото зове Екология 116 Как излъчванията на метан заплашват стабилността на климата? Личности 316 Търговец по предопределение, патриот по природа Компании 11292 Robinhood на българина Влад Тенев падна жертва на криптозимата Имоти 7722 Еврото ще приближи българските цени на парцелите до европейските Накратко 5754 Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР