Новото крайнодясно италианско правителство затвори пристанищата за спасителни кораби на

...
Новото крайнодясно италианско правителство затвори пристанищата за спасителни кораби на
Коментари Харесай

Правителството на Мелони настоява държавите, под чиито флаг плават корабите с мигранти,да ги приемат

Новото крайнодясно италианско държавно управление затвори пристанищата за избавителни кораби на Неправителствени организации и упорства, че страните, под чиито байрак плават тези съдове, би трябвало да одобряват мигрантите, оповестява Българска телеграфна агенция.
 
 

Италия разреши на избавителния транспортен съд със 179 мигранти на борда да влезе в сицилианско пристанище, а на брега рано тази заран да започнаха да слизат малолетни, само че отхвърли да допусне три други кораба с 900 мигранти, съобщи Асошиейтед прес.

 

Новото крайнодясно италианско държавно управление затвори пристанищата за избавителни транспортен съд на Неправителствени организации и упорства, че страните, под чиито байрак плават тези съдове, би трябвало да одобряват мигрантите.

 

Италия разреши достъп единствено на „ Хюманити 1 “, с цел да могат на брега да слязат малолетни и лица, нуждаещи се от здравна помощ.

 

 

Представители на немската благотворителна организация, чийто транспортен съд е „ Хюманити 1 “, оспориха решението на Италия да отдели „ уязвимите “ мигранти и показаха, че те всички са били избавени в морето и това им дава право на достъп до безвредно пристанище, според интернационалното право.

 

Единственият негър народен представител в Италия Абурбакар Сумахоро посрещна „ Хюманити 1 “ в пристанището на Катания и осъди като „ срамно “ решението на държавното управление да затвори пристанищата за кораби на Неправителствени организации.

 

Вътрешният министър Матео Пиантедози сподели в петък, че „ Хюманити 1 “ ще бъде позволена в италиански води, единствено едвам могат да слязат на брега малолетните и хора, нуждаещи се от незабавна здравна помощ.

 

Тази мярка беше утвърдена, откакто Германия и Франция приканиха поотделно Италия да позволи на мигрантите да влязат в нейно пристанище и показаха, че ще одобряват някои от тях, тъй че Италия няма да се наложи да поеме бремето сама.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в !

Източник: БТА
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР