Новото дясно обединение „Демократична България“ е добра основа за нещо

...
Новото дясно обединение „Демократична България“ е добра основа за нещо
Коментари Харесай

Радан Кънев: Демократична България“ е нещо много сериозно

Новото дясно обединяване „ Демократична България “ е добра основа за нещо доста съществено, сподели Радан Кънев по bTV.
„ Нищо не става елементарно – нито в живота, нито в политиката, и съвсем нищо не става от първия опит – сподели Кънев. – Безспорно „ Демократична България е нещо нужно в българската политика. Смятам, че има съображение за очаквания, по тази причина се включвам интензивно в този план “. Наскоро партиите ДСБ, "Да, България " и Зелените подписаха съдружно съглашение и оповестиха публично новия съюз - "Демократична България ".
Kънев изясни, че обединяването „ хваща две доста значими трендове – една вътрешна и една външна. Цяла Европа сега кипи по главната тематика – по-силна, по-единна Европа или назад към разпокъсани национални страни, всяка със своите войни и ползи. Единствените в българската политика, които споделяме „ по-силна, по-единна Европа, без всевъзможни ангажименти, е „ Демократична България “.
Тук е заложена кардинална основа.
И още нещо – не може 12-13 години ГЕРБ и (Бойко) Борисов да преобладават българската политика, а едно дясно обединяване да няма ясно отношение към ГЕРБ и Борисов “.
Ако решим, че този развой е край, а не първа дребна стъпка, сме стратегически изгубени в политиката, само че в случай че използваме тази основа, можем да развием нещо доста съществено, добави Кънев.
Взаимодействието в политиката е належащо, който не схваща потребността от взаимоотношение, не е за политиката, уточни гостът.
Той посочи, че по тематиката „ Пирин “ в никакъв случай не са имали основни разлики със „ Зелените “. „ Проблемът не са концесиите, които са давани, казусът е концесията, която е редовно нарушавана в продължение на 17 години, през които (Иван) Костов сигурно не е на власт, само че 10 от тези години Борисов е на власт и си затваря очите за нарушаванията на концесията “.
На въпрос кой ще има водеща роля в обединяването, Кънев отговори: „ Десният гласоподавател в България “.
Разликата сред „ Демократична България “ и „ Обединени патриоти “, по думите на госта, е, „ че ние сме на напълно различен бряг в политиката, ние сме на западния бряг на българската политика, а на западния бряг нещата са доста по-ясни, тъй като работят постоянни правила “.
За Съюз на демократичните сили Кънев уточни, че „ част от управлението, в лицето на настоящия му ръководител (Божидар Лукарски), желае да премине на другия бряг на реката – на властническия шовинизъм, т.е. да извърши една трансджендър промяна в политиката като направи от Съюз на демократичните сили фашистка партия “.
Думите му са във връзка изявлението на Лукарски от началото на месеца пред bTV, че курсът на Съюз на демократичните сили би трябвало да е към консервативно-патриотичната линия и партията му има доста допирни точки с НФСБ.
За себе си Кънев сподели, че „ му е късно да става фашист “.
Гостът уточни и че би се изненадал, в случай че президентът Румен Радев реши да прави партия, тъй като „ всичко сходно досега е било епохална издънка “, а президентът „ не прави усещане на малоумен човек “. Въпреки това „ българите не се учим елементарно от опита, това е потвърдено “, добави Кънев.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР