Новоназначеният министър на културата Атанас Атанасов си позволи грубо да

...
Новоназначеният министър на културата Атанас Атанасов си позволи грубо да
Коментари Харесай

Културният министър без маска на кино

Новоназначеният министър на културата Атанас Атанасов си разреши жестоко да наруши въведените противоепидемични ограничения по отношение на увеличение броя на записаните случаи на COVID-19 и за ограничение разпространяването на болестта, появявайки се без защитна маска за лице на формалното показване на кино лентата „ Петя на моята Петя “ в кино „ Арена “ в столичния „ The Mall “ и е редно неотложно да бъде глобен от здравните управляващи. Това декларират от съдружие „Кинопамет“.

От изпратените фотоси до медиите от продуцента на лентата „ Бъф Пикчърс “ ясно се вижда, че културният министър Атанасов театралничи със свои сътрудници от Министерски съвет по време на ВИП премиерата на новия български филм в комерсиалния център без каквато и да е защитна маска за лице, както и без да съблюдава даже и минимална  физическа отдалеченост, сигнализират от съдружие „Кинопамет“.

Носенето на защитна маска за лице е наложително условие при посещаване на закрити търговски обекти и на обекти с публично предопределение, както и в кина и театри, а министърът на културата Атанас Атанасов би трябвало да знае най-добре това, акцентират от неправителствената организация. От изпратените до медиите фотоси от галапремиерата в комерсиалния център се вижда също, че 31-годишният министър Атанасов се придържа към избран, добре обмислен стайлинг, той се е издокарал за събитието с грациозен и настоящ за сезона първокласен мъжки зимен шал и театралничи пред светските фотографи съвсем като кино звезда.

Липсата на защитна маска за лице обаче автоматизирано го трансформира в извършител на заповедите на здравните ни управляващи, акцентират от „Кинопамет“. Очакваме в тази връзка шефът на Столичната РЗИ доктор Данчо Пенчев да се самосезира по случая и още идната седмица да глоби министър Атанас Атанасов по надлежния ред, както и да сформира актове за неспазване на противоепидемичните ограничения и на всички публични лица, заемащи висши обществени длъжности, които участваха на премиерата на кино лентата „ Петя на моята Петя “ в комерсиалния център и позираха пред фотографите, без да носят защитни маски и без да съблюдават даже и минимална физическа отдалеченост, показват от съдружие „Кинопамет“.

Въведените противоепидемични ограничения би трябвало да се съблюдават прецизно от всички, включително и от българските министри – те не трябва да се считат за богоизбрани, за „ по-различни “ или недосегаеми, още повече, че заплатите им се обезпечават от джоба на българския поданик, заключават от „Кинопамет“.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР