Израелските отбранителни сили IDF потвърдиха плановете си за премахване на

...
Израелските отбранителни сили IDF потвърдиха плановете си за премахване на
Коментари Харесай

Израелските ПВО се отказват от MIM-104 Patriot

Израелските отбранителни сили IDF потвърдиха проектите си за унищожаване на MIM-104 Patriot.

Това се случва по-малко от месец след офанзивата на ирански дронове и ракети против израелски военни обекти, оповестява Military Watch Magazine.
Редица анализатори оцениха това като съществено доказателство за дефекти в работата на Патриот. Не единствено че, за бойният опит на системата оставя доста да се желае, само че и тя непрекъснато показва податливост към другарски огън.

„ Потвърждението на проектите за „ пенсиониране “ на Patriot се случва на фона на появяването на огромен брой известия за проблеми с другарски огън по време на интервенциите на Военновъздушни сили и Противовъздушна отбрана на Израел, по време на които забележителен брой другарски дронове бяха свалени.

Американски военни източници оповестяват, че 40 % от летателните апарати, свалени от израелските военни през последните месеци, са били другарски “, написа MWM.
За проблемите на системата Patriot със пукотевица по свои се знае от дълго време. Например по време на американското навлизане в Ирак през 2003 година опасността от тези системи беше такава, че водачите на Военновъздушни сили и Военноморски сили на Съединени американски щати ги смятаха за най-голямата заплаха. Системите постоянно са се насочвали към другарски цели, което е довело до активиране на радарни предупредителни датчици, а в някои случаи са откривали огън по другарски самолети.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР