Ново радио студио в Европейския парламент в Страсбург бе наречено

...
Ново радио студио в Европейския парламент в Страсбург бе наречено
Коментари Харесай

ЕП почете паметта на двамата журналисти, загинали при атентата в Страсбург

Ново радио студио в Европейския парламент в Страсбург бе наречено през днешния ден на Антонио Мегалици и Бартош Неделски - двамата публицисти, починали при атентата в града през декември предходната година.

На откриването участва ръководителят на Екологичен потенциал Антонио Таяни, който взе участие в първия запис в новото студио, съобщи Българска телеграфна агенция. От удара, нанесен по нашите полезности и метода ни на живот, изминаха 60 дни, означи Таяни при откриването на сесията на Екологичен потенциал. Винаги ще поддържаме правото на публицистите по света да разкриват истината. Призоваваме да бъде опазена сигурността на публицистите, лишени от независимост във Венецуела, единствено тъй като правят работата си. Призоваваме да бъдат освободени, добави ръководителят на Екологичен потенциал.

Мегалици и Неделски починаха при нападението против Коледния пазар в Страсбург на 11 декември, където се намираха поради отразяването на последната за предходната година сесия на евродепутатите. Залата за конференции на Екологичен потенциал в Страсбург неотдавна бе наречена на починалата в атентат през 2017 година малтийска проверяваща журналистка Дафне Каруана Галиция. В Брюксел парламентарната пресконферентна зала носи името на убитата през 2006 година съветска журналистка Анна Политковская. Преди месец Екологичен потенциал реши да назова програмата си за образование на проверяващи публицисти на името на словашкия кореспондент Ян Куциак, погубен на 21 февруари предходната година.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР