Ново проучване, което изследва връзката между консумацията на алкохол и

...
Ново проучване, което изследва връзката между консумацията на алкохол и
Коментари Харесай

Една вино или бира на ден може да състари мозъка ви с цели 2 години!

Ново изследване, което изследва връзката сред потреблението на алкохол и мозъка, демонстрира, че даже приемът на 1 чаша вино или бира дневно, е обвързвано с преждевременното остаряване.

В ослепителен контрастност с предходни изследвания, които допускаха, че няколко напитки на седмица биха могли да подобрят някои от когнитивните качества, новото проучване демонстрира, че даже и леката консумация на алкохол би могла да състари мозъка ни.



Учените от университета в Пенсилвания изследвали данни от над 36,000 души, а резултатите от изследването са оповестени в Nature Communications. То демонстрира, че колкото повече пият проучваните хора, толкоз по-голяма е загубата на сивата материя в мозъка им.

Учените са на мнение, че хората, които пият доста напитки дневно, биха могли да си вземат най-голяма поука от тяхното проучване. Те настояват, че една спомагателна алкохолна напитка дневно в действителност може да има много по-голямо значение, в сравнение с се смяташе преди. Което пък от своя страна значи, че в случай че човек отстрани последното си пиво преди лягане, това би могло да има огромен резултат върху остаряването на мозъка му.



Специалистите открили, че при хора, които не употребяват алкохол и стартират да пийват приблизително по една алкохолна напитка дневно, мозъкът остарява с 2 години за интервал от 50 години. Друг стеснителен факт е, че учените забелязали, че при хора, които не пият и стартират да употребяват по 4 питиета дневно остаряването е с цели 10 години.



Резултатите от изследването съществено опонират на формалните рекомендации в Америка, съгласно които дамите биха могли да употребяват приблизително по едно алкохолно пиво дневно, а мъжете по две. Това е и повода учените от университета в Пенсилвания да посъветват управляващите да сменят своите рекомендации по тематиката.
Източник: woman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР